Tortilla házilag recept

Hozzávalók:
- 15 dkg átszitált búzaliszt
- 15 dkg átszitált kukoricaliszt
- 1,5-2 dl langyos víz (ill. amennyit felvesz)
- 2-3 ek olaj (olíva vagy étolaj )
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk só
Elkészítése:
A liszteket és a sütőport tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az olajat és apránként hozzákeverjük a vizet is. Lisztezett deszkára borítjuk és legalább 3 percig gyúrjuk, hogy sima állagot kapjon. Ezután folpackkal letakarva,10-15 percet pihentetjük.
Lecsípünk belőle annyi egyforma gombócot, ahány lapot szeretnénk sütni, ez kb. 12-13 db, mérettől függően. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a kicsípett gombócokat.( mindig csak egyet) Olajmentes (!) teflon vagy kerámia serpenyőben, egymás után kisütjük. A serpenyőt időnként törüljük kis papírtörlővel, hogy a megégett lisztet eltávolítsuk.
A tortilla akkor fordítható, ha már kunkorodik a széle ill. hólyagosodni kezd tészta. Mindkét felének elég 1-1 perc sütési idő. Ha kész alufóliával fedjük le, hogy saját gőzétől puha maradjon!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyümölcsös és krémes sütemények sütés nélkül – eper, barack, erdei gyümölcs a főszerepben
Nem kell bekapcsolni a sütőt, mégis bámulatos desszertet varázsolhatsz az a
Tovább olvasom »
12 isteni sertésszelet recept, amit a család imádni fog
Ha egy igazán tartalmas, ízes és laktató ételre vágysz, a sertésszelet mind
Tovább olvasom »
12 tokány recept, amiből az egész család repetázni fog
Ha egy igazán laktató, szaftos és karakteres magyaros ételre vágysz, akkor
Tovább olvasom »
Krémes, habos, gyümölcsös: a legfinomabb szelet sütemények egy helyen
Ha van desszert, ami egyszerre elegáns és nosztalgikus, az biztosan egy jó
Tovább olvasom »
10 nosztalgikus édes tészta recept – nudli, metélt, fluta és társai
Az édes tészták világa nemcsak finom, hanem egyben időutazás is: vissza a m
Tovább olvasom »
10 isteni lángos recept – klasszikus, töltött és gyors változatok
Ropogós szélű, belül puha, illatos, és mindenki imádja – hát persze, hogy a
Tovább olvasom »