Tortilla házilag recept

Hozzávalók:
- 15 dkg átszitált búzaliszt
- 15 dkg átszitált kukoricaliszt
- 1,5-2 dl langyos víz (ill. amennyit felvesz)
- 2-3 ek olaj (olíva vagy étolaj )
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk só
Elkészítése:
A liszteket és a sütőport tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az olajat és apránként hozzákeverjük a vizet is. Lisztezett deszkára borítjuk és legalább 3 percig gyúrjuk, hogy sima állagot kapjon. Ezután folpackkal letakarva,10-15 percet pihentetjük.
Lecsípünk belőle annyi egyforma gombócot, ahány lapot szeretnénk sütni, ez kb. 12-13 db, mérettől függően. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a kicsípett gombócokat.( mindig csak egyet) Olajmentes (!) teflon vagy kerámia serpenyőben, egymás után kisütjük. A serpenyőt időnként törüljük kis papírtörlővel, hogy a megégett lisztet eltávolítsuk.
A tortilla akkor fordítható, ha már kunkorodik a széle ill. hólyagosodni kezd tészta. Mindkét felének elég 1-1 perc sütési idő. Ha kész alufóliával fedjük le, hogy saját gőzétől puha maradjon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »