Tortilla házilag recept
Hozzávalók:
- 15 dkg átszitált búzaliszt
- 15 dkg átszitált kukoricaliszt
- 1,5-2 dl langyos víz (ill. amennyit felvesz)
- 2-3 ek olaj (olíva vagy étolaj )
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 kk só
Elkészítése:
A liszteket és a sütőport tálba tesszük, közepébe mélyedést készítünk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az olajat és apránként hozzákeverjük a vizet is. Lisztezett deszkára borítjuk és legalább 3 percig gyúrjuk, hogy sima állagot kapjon. Ezután folpackkal letakarva,10-15 percet pihentetjük.
Lecsípünk belőle annyi egyforma gombócot, ahány lapot szeretnénk sütni, ez kb. 12-13 db, mérettől függően. Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a kicsípett gombócokat.( mindig csak egyet) Olajmentes (!) teflon vagy kerámia serpenyőben, egymás után kisütjük. A serpenyőt időnként törüljük kis papírtörlővel, hogy a megégett lisztet eltávolítsuk.
A tortilla akkor fordítható, ha már kunkorodik a széle ill. hólyagosodni kezd tészta. Mindkét felének elég 1-1 perc sütési idő. Ha kész alufóliával fedjük le, hogy saját gőzétől puha maradjon!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »

