Tortilla recept

Hozzávalók:
- 60 dkg liszt
- 1 kk szódabikarbóna
- 1-2 kk só
- 14 dkg margarin vagy vaj
- 5 dl víz
Elkészítése:
Először összekeverem a száraz hozzávalókat, majd összemorzsolom a margarinnal. A vizet decinként adagolom hozzá.
Amint összeállt a tészta, már jó is. Még 5 percig gyúrom, majd 12 részre osztom és 2 mm-es korongokká nyújtom őket.
Száraz, felhevített serpenyőben megpirítjuk mindkét oldalát (lassú tűzön).
A tortilla kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 34 g
Zsír: 9 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »
Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »