Tonhalas tészta recept

Hozzávalók:
- 250 g tészta (bármilyen)
- 1 vöröshagyma
- 2 tonhal konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom konzerv (hámozott, vagy 800 g húsos paradicsom)
- bazsalikom
- só
- bors
- reszelt sajt (ízlés szerint)
- olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük majd leszűrjük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megpároljuk. A tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, ráöntjük a hagymára.A tonhaldarabokat összetörjük a fakanál segítségével majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Pár percig együtt sütjük, majd hozzárakjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, néha megkeverjük.
Pár perc alatt elkészítjük. A kész tésztával összekeverjük és melegen tálaljuk. Aki szereti, reszelt sajttal gazdagíthatja ezt a finom tonhalas tésztát.
Tipp:
A képen teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával van összekeverve, azóta már készítettem spagetti tésztával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »