Tonhalas tészta recept

Hozzávalók:
- 250 g tészta (bármilyen)
- 1 vöröshagyma
- 2 tonhal konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom konzerv (hámozott, vagy 800 g húsos paradicsom)
- bazsalikom
- só
- bors
- reszelt sajt (ízlés szerint)
- olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük majd leszűrjük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megpároljuk. A tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, ráöntjük a hagymára.A tonhaldarabokat összetörjük a fakanál segítségével majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Pár percig együtt sütjük, majd hozzárakjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, néha megkeverjük.
Pár perc alatt elkészítjük. A kész tésztával összekeverjük és melegen tálaljuk. Aki szereti, reszelt sajttal gazdagíthatja ezt a finom tonhalas tésztát.
Tipp:
A képen teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával van összekeverve, azóta már készítettem spagetti tésztával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »