Tonhalas tészta recept

Hozzávalók:
- 250 g tészta (bármilyen)
- 1 vöröshagyma
- 2 tonhal konzerv
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 paradicsom konzerv (hámozott, vagy 800 g húsos paradicsom)
- bazsalikom
- só
- bors
- reszelt sajt (ízlés szerint)
- olívaolaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük majd leszűrjük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megpároljuk. A tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, ráöntjük a hagymára.A tonhaldarabokat összetörjük a fakanál segítségével majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát.
Pár percig együtt sütjük, majd hozzárakjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, néha megkeverjük.
Pár perc alatt elkészítjük. A kész tésztával összekeverjük és melegen tálaljuk. Aki szereti, reszelt sajttal gazdagíthatja ezt a finom tonhalas tésztát.
Tipp:
A képen teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával van összekeverve, azóta már készítettem spagetti tésztával is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »
10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »