Tonhalas tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 250 g tészta (bármilyen)
  • 1 vöröshagyma
  • 2 tonhal konzerv
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom konzerv (hámozott, vagy 800 g húsos paradicsom)
  • bazsalikom
  • bors
  • reszelt sajt (ízlés szerint)
  • olívaolaj

Elkészítése:

A tésztát sós vízben megfőzzük majd leszűrjük. A hagymát felaprítjuk és olívaolajon megpároljuk. A tonhalkonzerveket lecsepegtetjük, ráöntjük a hagymára.A tonhaldarabokat összetörjük a fakanál segítségével majd hozzáadjuk az áttört fokhagymát.

Pár percig együtt sütjük, majd hozzárakjuk a paradicsomot, megsózzuk, borsozzuk, bazsalikommal megszórjuk, néha megkeverjük.

Pár perc alatt elkészítjük. A kész tésztával összekeverjük és melegen tálaljuk. Aki szereti, reszelt sajttal gazdagíthatja ezt a finom tonhalas tésztát.

Tipp:

A képen teljes kiőrlésű lisztből készült tésztával van összekeverve, azóta már készítettem spagetti tésztával is.