Tonhalas tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 35-40 dkg kagyló tészta
- 2 doboz aprított tonhal konzerv
- 1 nagyobb doboz paradicsompüré
- 1 negyed citrom leve
- 2 db vöröshagyma
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál ketchup
- só
- bors
- óregánó
- kakukkfű
- babérlevél
Elkészítése:
A tésztát, enyhén sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, beletesszük a paradicsompürét is, és a 2 evőkanál ketchupot, kb 1 dl vizet adunk hozzá,hogy szósz sűrűségű legyen.
A negyed citrom levét belecsepegtetjük, fokhagymákat belenyomjuk, ízesítjük, sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevéllel. Pár percig összefőzzük, és a szószt a már kifőtt tésztával összekeverjük, de előtte a babérlevelet vegyük ki belőle.
Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és sütőbe rápirítjuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

