Tonhalas tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tonhalas tészta

Hozzávalók:

  • 35-40 dkg kagyló tészta
  • 2 doboz aprított tonhal konzerv
  • 1 nagyobb doboz paradicsompüré
  • 1 negyed citrom leve
  • 2 db vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál ketchup
  • bors
  • óregánó
  • kakukkfű
  • babérlevél

Elkészítése:

A tésztát, enyhén sós vízben kifőzzük. A vöröshagymát apróra vágjuk, megdinszteljük, hozzáadjuk a tonhalkonzervet, beletesszük a paradicsompürét is, és a 2 evőkanál ketchupot, kb 1 dl vizet adunk hozzá,hogy szósz sűrűségű legyen.

A negyed citrom levét belecsepegtetjük, fokhagymákat belenyomjuk, ízesítjük, sóval, borssal, oregánóval, kakukkfűvel és 2 db babérlevéllel. Pár percig összefőzzük, és a szószt a már kifőtt tésztával összekeverjük, de előtte a babérlevelet vegyük ki belőle.

Reszelt sajttal tálaljuk vagy megszórjuk sajttal és sütőbe rápirítjuk.