Tonhalas spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 szem olívabogyó
- 10 szem kapribogyó
- 2 doboz olajos tonhal konzerv
- 3 dl fehér bor
- 1 kk frissen vágott kapor és petrezselyem
- só
- 1 db piros chili
- frissen őrölt bors
- 50 dkg spagetti
- reszelt parmezán
Elkészítése:
Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben.
Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhal konzervekből leöntöm az olajat, egy részét beleteszem egy serpenyőbe, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a fehérbort, az aprított olívabogyót, a kapribogyót, chilit és az apróra vágott kaprot, petrezselymet Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon.
A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Hozzáöntöm a hal olaját is. Ha megfőtt a spagetti tészta, ráöntöm a szószt, és összekeverem. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »
Leves, ami desszert is lehet? Ezek a receptek új szintre emelik a gyümölcslevest
Ezek a levesek egyszerre desszertek és előételek – hűsítőek, krémesek, illa
Tovább olvasom »
Egy este a VIBE-ban – a budapesti éjszaka receptje (x)
Egy este a VIBE-ban maga a budapesti éjszaka esszenciája: kreatív koktélok,
Tovább olvasom »