Tonhalas spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 szem olívabogyó
- 10 szem kapribogyó
- 2 doboz olajos tonhal konzerv
- 3 dl fehér bor
- 1 kk frissen vágott kapor és petrezselyem
- só
- 1 db piros chili
- frissen őrölt bors
- 50 dkg spagetti
- reszelt parmezán
Elkészítése:
Felteszem a spagettit főni sós, forró vízben.
Közben egy nagyobb edényben elkészítem a szószt: a tonhal konzervekből leöntöm az olajat, egy részét beleteszem egy serpenyőbe, és elkezdem rajta dinsztelni az apró kockára vágott vöröshagymát. Ha már üvegesre dinszteltem, hozzáadom a tonhalat is, jól összefőzöm közepes lángon. A főzés közben beleteszem a fehérbort, az aprított olívabogyót, a kapribogyót, chilit és az apróra vágott kaprot, petrezselymet Az így kapott szószt még tovább főzöm kis lángon.
A fokhagymát csak a legvégén reszelem bele. Hozzáöntöm a hal olaját is. Ha megfőtt a spagetti tészta, ráöntöm a szószt, és összekeverem. Tálaláskor reszelt parmezánt szórok rá.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »

