Tonhalas-paradicsomos tészta recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 15 dkg penne tészta
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1,5 dl sűrített paradicsom
- 1 dl víz
- csipet cukor
- 1 mk szárított bazsalikom
- 6-8 levél friss bazsalikom
- só
- őrölt színes bors
- 2 ek olívaolaj
- 2 tonhal konzerv (sós lében)
Elkészítése:
A bazsalikomot felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk apróra. A sűrített paradicsomot a vízzel jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós.
Egy edényen olajat hevítünk, rádobjuk az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadunk 1 zúzott fokhagymagerezdet, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Adjunk hozzá egy csipet cukrot, és sózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítsük. Dobjuk bele a másik fokhagymagerezdet egészben, és időnként megkeverve főzzük kb. 20 percet.
Amíg fő a szósz, főzzük ki a tésztát forró, enyhén sós vízben. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.
Az időközben elkészült szószból emeljük ki az egész fokhagymát, majd botmixerrel pépesítsük jó krémesre. Öntsük rá a tésztára, és alaposan forgassuk össze.
Végezetül adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, és óvatosan forgassuk össze.
Tálaláskor friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.