Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tonhalas-paradicsomos tészta recept

Tonhalas-paradicsomos tészta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 15 dkg penne tészta
    • 1 vöröshagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1,5 dl sűrített paradicsom
    • 1 dl víz
    • csipet cukor
    • 1 mk szárított bazsalikom
    • 6-8 levél friss bazsalikom
    • őrölt színes bors
    • 2 ek olívaolaj
    • 2 tonhal konzerv (sós lében)

    Elkészítése:

    A bazsalikomot felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk apróra. A sűrített paradicsomot a vízzel jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós.

    Egy edényen olajat hevítünk, rádobjuk az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadunk 1 zúzott fokhagymagerezdet, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Adjunk hozzá egy csipet cukrot, és sózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítsük. Dobjuk bele a másik fokhagymagerezdet egészben, és időnként megkeverve főzzük kb. 20 percet.

    Amíg fő a szósz, főzzük ki a tésztát forró, enyhén sós vízben. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.

    Az időközben elkészült szószból emeljük ki az egész fokhagymát, majd botmixerrel pépesítsük jó krémesre. Öntsük rá a tésztára, és alaposan forgassuk össze.

    Végezetül adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, és óvatosan forgassuk össze.

    Tálaláskor friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.

     

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá