Tonhalas-paradicsomos tészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 15 dkg penne tészta
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 dl víz
  • csipet cukor
  • 1 mk szárított bazsalikom
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • őrölt színes bors
  • 2 ek olívaolaj
  • 2 tonhal konzerv (sós lében)

Elkészítése:

A bazsalikomot felaprítjuk, a vöröshagymát felkockázzuk apróra. A sűrített paradicsomot a vízzel jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós.

Egy edényen olajat hevítünk, rádobjuk az aprított vöröshagymát, és üvegesre pároljuk. Ekkor hozzáadunk 1 zúzott fokhagymagerezdet, gyorsan elkeverjük, hogy ne égjen meg, majd ráöntjük a paradicsomlevet. Adjunk hozzá egy csipet cukrot, és sózzuk, borsozzuk, aprított bazsalikommal ízesítsük. Dobjuk bele a másik fokhagymagerezdet egészben, és időnként megkeverve főzzük kb. 20 percet.

Amíg fő a szósz, főzzük ki a tésztát forró, enyhén sós vízben. Szűrjük le, és hagyjuk lecsepegni.

Az időközben elkészült szószból emeljük ki az egész fokhagymát, majd botmixerrel pépesítsük jó krémesre. Öntsük rá a tésztára, és alaposan forgassuk össze.

Végezetül adjuk hozzá a lecsepegtetett tonhalat, és óvatosan forgassuk össze.

Tálaláskor friss bazsalikommal megszórva kínáljuk.