Töltött szélű pizza recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag expressz élesztő
- 2-3 evőkanál olíva olaj
- csipet só
- 1-1,5 dl langyos víz
A feltéthez:
- 30 dkg kemény sajt
- 15 dkg füstölt mozzarella sajt
- póréhagyma
- paradicsomszósz
- 1 paradicsom
- 15 dkg főtt sonka
- 1 zöldpaprika
- pár darab zöld olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd a langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem.
Addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos kézzel kinyújtom akkorára, mint a pizzasütő (kerek forma), és a széleit feljebb húzom, mert abba töltöm a trappista sajtokat, 1 cm vastag hosszúkás darabokban. Körberakom, és jól behajtom a tésztát.
Megszurkálom, és megkenem paradicsomszósszal, rárakom a sonkadarabokat, szeletelt póréhagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát, olívabogyót, megszórom oregánóval, és a reszelt mozzarellával behintem.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés), 15 perc alatt készre sütöm. Ne süssük túl, hogy ne száradjon ki.
Ne feledjük, a pizza úgy finom, ha gyorsan átsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »