Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött szélű pizza recept

Töltött szélű pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 20 dkg liszt
    • 1/2 csomag expressz élesztő
    • 2-3 evőkanál olíva olaj
    • csipet só
    • 1-1,5 dl langyos víz

    A feltéthez:

    • 30 dkg kemény sajt
    • 15 dkg füstölt mozzarella sajt
    • póréhagyma
    • paradicsomszósz
    • 1 paradicsom
    • 15 dkg főtt sonka
    • 1 zöldpaprika
    • pár darab zöld olajbogyó
    • 2 gerezd fokhagyma
    • oregánó

    Elkészítése:

    A tészta hozzávalóit összekeverem, majd a langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem.

    Addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos kézzel kinyújtom akkorára, mint a pizzasütő (kerek forma), és a széleit feljebb húzom, mert abba töltöm a trappista sajtokat, 1 cm vastag hosszúkás darabokban. Körberakom, és jól behajtom a tésztát.

    Megszurkálom, és megkenem paradicsomszósszal, rárakom a sonkadarabokat, szeletelt póréhagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát, olívabogyót, megszórom oregánóval, és a reszelt mozzarellával behintem.

    Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés), 15 perc alatt készre sütöm. Ne süssük túl, hogy ne száradjon ki.

    Ne feledjük, a pizza úgy finom, ha gyorsan átsül.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá