Töltött szélű pizza recept
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag expressz élesztő
- 2-3 evőkanál olíva olaj
- csipet só
- 1-1,5 dl langyos víz
A feltéthez:
- 30 dkg kemény sajt
- 15 dkg füstölt mozzarella sajt
- póréhagyma
- paradicsomszósz
- 1 paradicsom
- 15 dkg főtt sonka
- 1 zöldpaprika
- pár darab zöld olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd a langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem.
Addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos kézzel kinyújtom akkorára, mint a pizzasütő (kerek forma), és a széleit feljebb húzom, mert abba töltöm a trappista sajtokat, 1 cm vastag hosszúkás darabokban. Körberakom, és jól behajtom a tésztát.
Megszurkálom, és megkenem paradicsomszósszal, rárakom a sonkadarabokat, szeletelt póréhagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát, olívabogyót, megszórom oregánóval, és a reszelt mozzarellával behintem.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés), 15 perc alatt készre sütöm. Ne süssük túl, hogy ne száradjon ki.
Ne feledjük, a pizza úgy finom, ha gyorsan átsül.