Töltött szélű pizza recept

Hozzávalók:
- 20 dkg liszt
- 1/2 csomag expressz élesztő
- 2-3 evőkanál olíva olaj
- csipet só
- 1-1,5 dl langyos víz
A feltéthez:
- 30 dkg kemény sajt
- 15 dkg füstölt mozzarella sajt
- póréhagyma
- paradicsomszósz
- 1 paradicsom
- 15 dkg főtt sonka
- 1 zöldpaprika
- pár darab zöld olajbogyó
- 2 gerezd fokhagyma
- oregánó
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverem, majd a langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem.
Addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos kézzel kinyújtom akkorára, mint a pizzasütő (kerek forma), és a széleit feljebb húzom, mert abba töltöm a trappista sajtokat, 1 cm vastag hosszúkás darabokban. Körberakom, és jól behajtom a tésztát.
Megszurkálom, és megkenem paradicsomszósszal, rárakom a sonkadarabokat, szeletelt póréhagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát, olívabogyót, megszórom oregánóval, és a reszelt mozzarellával behintem.
Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés), 15 perc alatt készre sütöm. Ne süssük túl, hogy ne száradjon ki.
Ne feledjük, a pizza úgy finom, ha gyorsan átsül.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »