Töltött szélű pizza

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 1/2 csomag expressz élesztő
  • 2-3 evőkanál olíva olaj
  • csipet só
  • 1-1,5 dl langyos víz

A feltéthez:

  • 30 dkg kemény sajt
  • 15 dkg füstölt mozzarella sajt
  • póréhagyma
  • paradicsomszósz
  • 1 paradicsom
  • 15 dkg főtt sonka
  • 1 zöldpaprika
  • pár darab zöld olajbogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • oregánó

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverem, majd a langyos víz hozzáadásával lágy tésztává dagasztom. Meleg helyen kelesztem.

Addig a feltétnek valókat feldarabolom és előkészítem. A tésztát, ha megkelt, olajos kézzel kinyújtom akkorára, mint a pizzasütő (kerek forma), és a széleit feljebb húzom, mert abba töltöm a trappista sajtokat, 1 cm vastag hosszúkás darabokban. Körberakom, és jól behajtom a tésztát.

Megszurkálom, és megkenem paradicsomszósszal, rárakom a sonkadarabokat, szeletelt póréhagymát, paradicsomot, paprikát, fokhagymát, olívabogyót, megszórom oregánóval, és a reszelt mozzarellával behintem.

Előmelegített sütőben 180 fokon (légkeverés), 15 perc alatt készre sütöm. Ne süssük túl, hogy ne száradjon ki.

Ne feledjük, a pizza úgy finom, ha gyorsan átsül.