Töltött óriáskagylótészta recept

Hozzávalók:
- 20 db óriás kagylótészta
- 30 dkg darálthús
- 1 konzerv gomba
- 20 dkg eidam vagy trappista sajt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis kanál bazsalikom
- 1 kis kanál oregano
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Elkészítése:
A hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk. Amikor a gomba összeesett, akkor beletesszük a húst, a paradicsompürét, és a fűszereket.
Kis vizet öntünk alá, és pár percig forraljuk. A tésztát sós vízben puhára főzzük, kb 15 percig kell főzni. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltjük a húsos-gombás ragunkkal.
Sütőben alufólia alatt 180°C fokon kb 20-25 percig sütjük. Az alufóliát levéve rászórjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig sütjük.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »