Töltött óriáskagylótészta recept
Hozzávalók:
- 20 db óriás kagylótészta
- 30 dkg darálthús
- 1 konzerv gomba
- 20 dkg eidam vagy trappista sajt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis kanál bazsalikom
- 1 kis kanál oregano
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Elkészítése:
A hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk. Amikor a gomba összeesett, akkor beletesszük a húst, a paradicsompürét, és a fűszereket.
Kis vizet öntünk alá, és pár percig forraljuk. A tésztát sós vízben puhára főzzük, kb 15 percig kell főzni. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltjük a húsos-gombás ragunkkal.
Sütőben alufólia alatt 180°C fokon kb 20-25 percig sütjük. Az alufóliát levéve rászórjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

