Töltött óriáskagylótészta recept
Hozzávalók:
- 20 db óriás kagylótészta
- 30 dkg darálthús
- 1 konzerv gomba
- 20 dkg eidam vagy trappista sajt
- 1 kis doboz paradicsompüré
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis kanál bazsalikom
- 1 kis kanál oregano
- ízlés szerint só, bors, fokhagyma
Elkészítése:
A hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk. Amikor a gomba összeesett, akkor beletesszük a húst, a paradicsompürét, és a fűszereket.
Kis vizet öntünk alá, és pár percig forraljuk. A tésztát sós vízben puhára főzzük, kb 15 percig kell főzni. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltjük a húsos-gombás ragunkkal.
Sütőben alufólia alatt 180°C fokon kb 20-25 percig sütjük. Az alufóliát levéve rászórjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig sütjük.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »

