Töltött óriáskagylótészta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 20 db óriás kagylótészta
  • 30 dkg darálthús
  • 1 konzerv gomba
  • 20 dkg eidam vagy trappista sajt
  • 1 kis doboz paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis kanál bazsalikom
  • 1 kis kanál oregano
  • ízlés szerint só, bors, fokhagyma

Elkészítése:

A hagymát zsíron megpirítjuk, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gombát, és ezzel egy kicsit tovább pirítjuk. Amikor a gomba összeesett, akkor beletesszük a húst, a paradicsompürét, és a fűszereket.

Kis vizet öntünk alá, és pár percig forraljuk. A tésztát sós vízben puhára főzzük, kb 15 percig kell főzni. Zsírozott tepsibe tesszük, és megtöltjük a húsos-gombás ragunkkal.

Sütőben alufólia alatt 180°C fokon kb 20-25 percig sütjük. Az alufóliát levéve rászórjuk a reszelt sajtot, és még 5 percig sütjük.