Töltött lángos recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Tésztához:
- 1 kg liszt
- 3 dl tej
- 3 egész
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 5 dkg élesztő
- 1 kis pohár 20 %-os tejföl
- 2 csapott evőkanál só
- 1 kávéskanál kristálycukor
Töltelékhez:
- 1 pár (házi)kolbász
- 20 dkg reszelt sajt
- 3 db lila hagyma
- 1 fél konzerv csemege kukorica
Sütéshez:
- 1 liter olaj
Elkészítése:
A lisztet egy mély tálba szitálom. Veszek egy kis lábast, ebbe beleöntöm a tejet, tejfölt, a felvert tojásokat, belemorzsolom az élesztőt, majd hozzáadom a sót és a cukrot. Tűzhelyen állandó keverés mellett addig kevergetem, míg kéz meleg nem lesz.
A tűzhelyről levéve a liszthez öntöm. Addig dagasztom, míg el nem válik az edény falától ( 15-20 perc). Jól betakarva addig kelesztem míg 1,5-szeresére nem nő ( kb 30-40 perc).
Teniszlabdányi gombócokat tépünk a tésztából és ezt lisztezett kézzel kinyújtjuk. Egy tányér nagyságúra nyújtott tészta közepére ízlés szerint rakok tölteléket, ezután a két oldalát 1-2 centire behajtom, majd magamtól indulva feltekerem. A forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütöm.
Mindenkinek a fantáziájára van bízva, hogy mivel tölti meg.
Jó étvágyat!
Tipp:
Ez a mennyiség egy 4 tagú családnak bőven elegendő.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »