Töltött buci (kattancs) recept
Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tk só
- 1 mk cukor
- 2 ek olaj
- langyos víz
Töltelék:
- kukorica konzerv
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
1 dl vízhez hozzáadjuk a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk (érdemes két részletben), az egyik felére kis kupacokban ráhalmozzuk a tölteléket, ráborítjuk a másik felét és egy 6-7 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. Enyhén lisztezett tálcára tesszük a másik felével lefelé.
Bő, forró olajban kisütjük. Ebből a mennyiségből kb 35 db lesz.
Tipp:
Ízlés szerint más tölteléket is tehetünk bele, pl hagyma, szalonna, virsli stb.