Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Töltött buci (kattancs) recept

Töltött buci (kattancs)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Tészta:

    • 40 dkg liszt
    • 2 dkg élesztő
    • 2 tk só
    • 1 mk cukor
    • 2 ek olaj
    • langyos víz

    Töltelék:

    • kukorica konzerv
    • 20 dkg gépsonka
    • 10 dkg sajt

    Elkészítése:

    1 dl vízhez hozzáadjuk a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

    A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.

    A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk (érdemes két részletben), az egyik felére kis kupacokban ráhalmozzuk a tölteléket, ráborítjuk a másik felét és egy 6-7 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. Enyhén lisztezett tálcára tesszük a másik felével lefelé.

    Bő, forró olajban kisütjük. Ebből a mennyiségből kb 35 db lesz.

    Tipp:

    Ízlés szerint más tölteléket is tehetünk bele, pl hagyma, szalonna, virsli stb.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá