Töltött buci (kattancs) recept

Hozzávalók:
Tészta:
- 40 dkg liszt
- 2 dkg élesztő
- 2 tk só
- 1 mk cukor
- 2 ek olaj
- langyos víz
Töltelék:
- kukorica konzerv
- 20 dkg gépsonka
- 10 dkg sajt
Elkészítése:
1 dl vízhez hozzáadjuk a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kb 1 órán át kelesztjük.
A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.
A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk (érdemes két részletben), az egyik felére kis kupacokban ráhalmozzuk a tölteléket, ráborítjuk a másik felét és egy 6-7 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. Enyhén lisztezett tálcára tesszük a másik felével lefelé.
Bő, forró olajban kisütjük. Ebből a mennyiségből kb 35 db lesz.
Tipp:
Ízlés szerint más tölteléket is tehetünk bele, pl hagyma, szalonna, virsli stb.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Gyors vacsorák a suli után – 8 recept alig 1 óra alatt
Ha suli után gyors vacsorára vágyunk, ezek a receptek a legjobb választások
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.09.01 Hétfő
Szeptember 1-je mindig különleges nap: kezdődik az iskola, újra beindul a h
Tovább olvasom »
10 klasszikus nagymama féle süti vendégváráshoz
A nagymama sütijeinek nincs párja, hiszen mindig tele vannak szeretettel és
Tovább olvasom »
Gyümölcsös sütés nélküli torták: 10 kipróbált recept
1. Erdeigyümölcs torta recept Hozzávalók: Hozzávalók egy 30 cm-es tortaform
Tovább olvasom »
8 kipróbált képviselőfánk recept, amikkel nem érhet csalódás
A képviselő fánk az egyik legkedveltebb magyar desszert, amit sokan gyermek
Tovább olvasom »
A nagy konyhai robotgép teszt: nem mindig a legdrágább a legjobb
A Teszt Plussz Magazin nemcsak a magyar-, hanem a globális piacot is vizsgá
Tovább olvasom »