Töltött buci (kattancs)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
Tészta:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tk só
  • 1 mk cukor
  • 2 ek olaj
  • langyos víz

Töltelék:

  • kukorica konzerv
  • 20 dkg gépsonka
  • 10 dkg sajt

Elkészítése:

1 dl vízhez hozzáadjuk a cukrot és meglangyosítjuk, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. Egy tálba szitáljuk a lisztet, hozzáadjuk a sót, az olajat és a felfuttatott élesztőt, majd annyi vizet, hogy jól gyúrható, nem ragacsos tésztát kapjunk. Meleg helyen, letakarva kb 1 órán át kelesztjük.

A töltelékhez a sajtot lereszeljük, a sonkát apróra vágjuk.

A tésztát lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk (érdemes két részletben), az egyik felére kis kupacokban ráhalmozzuk a tölteléket, ráborítjuk a másik felét és egy 6-7 cm átmérőjű pohárral kiszaggatjuk. Enyhén lisztezett tálcára tesszük a másik felével lefelé.

Bő, forró olajban kisütjük. Ebből a mennyiségből kb 35 db lesz.

Tipp:

Ízlés szerint más tölteléket is tehetünk bele, pl hagyma, szalonna, virsli stb.