Tökmag “lisztes” rolád gouda sajtos krémmel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tökmagliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 3 ek vaj
- 2-3 ek víz
A krémhez:
- 350 ml főzőtejszín
- 3 ek vaj
- 2 púpozott ek liszt
- 100 g Gouda sajt(reszelve)
- só
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 mk frissen reszelt szerecsendió
- 1 mk fokhagyma por
- 1 tk mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál sárgarépa(opcionális)
- 200 g krémmargarin
- 1 tk sütőpor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd félre tesszük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját vajjal kihabosítjuk. A lisztet hozzákeverjük a sárga masszához és 2-3 evőkanál vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd sütőpapírozott tepsibe simítjuk, mint ha piskóta roládot készítenénk.
Forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy ne szárítsuk ki, mert töredezni fog a feltekerésnél.
Amíg sül a tészta, hozzálátunk a krém elkészítésének. Lábasban vajon, lisztet pirítunk, majd főzőtejszínnel felöntve folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Reszelt gouda (vagy másmilyen) sajttal dúsítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal és frissen reszelt szerecsen dióval fűszerezzük. Amikor kellően besűrűsödött félretesszük és kihűtjük.
Krémmargarint és petrezselyem zöldet adunk hozzá, kihabosítjuk, majd mustárt és apróra vágott főtt répát keverünk hozzá. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Az időközben kisült tésztánkat lisztezett felületre borítjuk és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Szorosan feltekerjük, majd kihűlésig visszacsomagoljuk.
A tésztán egyenletesen elkenjük a sajtos krémet (egy picit hagyva a díszítéshez) és szorosan feltekerjük. Ismét papírba csomagoljuk, majd dermedésig hűtőbe tesszük. 1-2 órás pihenés után nyomózsákba töltjük a félretett krémet és ízlés szerint díszítjük a roládunkat.
Kis csinosítás után, a húsvéti ünnepi asztalra is jó szívvel ajánlanám elkészítését.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Puha, krémes, gyümölcsös – 10 sütemény, amitől szebb lesz a hétvégéd
Egy finom házi sütemény mindig jó ötlet hétvégére – főleg, ha nem kell hozz
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 2025.07.11. péntek
Ma egy igazi kényeztető menüvel készültünk! A napot egy selymes, sajtos-pór
Tovább olvasom »
12 mennyei tejberizses és rizspudingos desszert – klasszikustól a különlegesig
A tejberizs az a desszert, amit gyerekkorunk óta szeretünk – most viszont ú
Tovább olvasom »
12 szaftos sertésétel, amit a család minden tagja imádni fog
Ha valami igazán tartalmas, szaftos és magyaros fogásra vágysz, akkor ezek
Tovább olvasom »
Pohárkrémek és réteges desszertek – egyszerűen elképesztő ízek
Ha gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz, ne keresgélj tov
Tovább olvasom »
Tésztareceptek húsimádóknak és zöldségrajongóknak – válogass kedvedre!
Létezik olyan, aki ne szeretné a tésztát? Krémes, szaftos, sajtos, zöldsége
Tovább olvasom »