Tökmag “lisztes” rolád gouda sajtos krémmel recept
Hozzávalók:
A tésztához:
- 6 db
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 120 g tökmagliszt
- 1 tk sütőpor
- 1 tk só
- 3 ek vaj
- 2-3 ek víz
A krémhez:
- 350 ml főzőtejszín
- 3 ek vaj
- 2 púpozott ek liszt
- 100 g Gouda sajt(reszelve)
- só
- 1 mk őrölt fehér bors
- 1 mk frissen reszelt szerecsendió
- 1 mk fokhagyma por
- 1 tk mustár
- 1 csokor petrezselyem
- 1 szál sárgarépa(opcionális)
- 200 g krémmargarin
- 1 tk sütőpor
Elkészítése:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, majd félre tesszük.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, majd a sárgáját vajjal kihabosítjuk. A lisztet hozzákeverjük a sárga masszához és 2-3 evőkanál vízzel lazítjuk. Óvatosan hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd sütőpapírozott tepsibe simítjuk, mint ha piskóta roládot készítenénk.
Forró sütőben 10-12 perc alatt készre sütjük, vigyázva arra, hogy ne szárítsuk ki, mert töredezni fog a feltekerésnél.
Amíg sül a tészta, hozzálátunk a krém elkészítésének. Lábasban vajon, lisztet pirítunk, majd főzőtejszínnel felöntve folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. Reszelt gouda (vagy másmilyen) sajttal dúsítjuk. Sóval, őrölt fehér borssal és frissen reszelt szerecsen dióval fűszerezzük. Amikor kellően besűrűsödött félretesszük és kihűtjük.
Krémmargarint és petrezselyem zöldet adunk hozzá, kihabosítjuk, majd mustárt és apróra vágott főtt répát keverünk hozzá. Felhasználásig hűtőben tároljuk.
Az időközben kisült tésztánkat lisztezett felületre borítjuk és a papírt óvatosan lehúzzuk róla. Szorosan feltekerjük, majd kihűlésig visszacsomagoljuk.
A tésztán egyenletesen elkenjük a sajtos krémet (egy picit hagyva a díszítéshez) és szorosan feltekerjük. Ismét papírba csomagoljuk, majd dermedésig hűtőbe tesszük. 1-2 órás pihenés után nyomózsákba töltjük a félretett krémet és ízlés szerint díszítjük a roládunkat.
Kis csinosítás után, a húsvéti ünnepi asztalra is jó szívvel ajánlanám elkészítését.
Kötényeket felkötni! Jó alkotást!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »