Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával recept

Tojásos galuska (nokedli) kolbásszal, medvehagymával
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók:

    • 4 adag kész, kifőtt, galuska tészta
    • 6 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 15 dkg parasztkolbász
    • 5 dkg füstölt szalonna
    • 3 szál újhagyma
    • 5-6 levél medvehagyma
    • só, bors ízlés szerint

    Ha nincs maradék galuska tésztánk, pillanatok alatt elkészíthetjük:

    • 45 dkg liszt, én általában, réteslisztből készítem
    • 4 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS (L-es méret)
    • 2,5 dl víz
    • 1 teáskanál só

    Elkészítése:

    Egy nagyobb, tapadásmentes edényben, a szalonnát apróra vágjuk, kipirítjuk a zsírját, majd hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a kolbászt és az egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni.

    Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk, ügyelve arra, hogy a szalonna és a kolbász is sós.

    Mikor a tojás alja elkezd sülni, hozzákeverjük a kifőtt galuskát (nokedlit) és jó alaposan összekeverjük az egészet. Addig sütjük, míg a tojás nagyjából rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra vágott medvehagymával és tálaljuk.

    Ha nincs maradék galuska tésztánk, pillanatok alatt elkészíthetjük:

    Nagyobb fazékban, kevés sóval, vizet forralunk.

    Míg a víz felforr, tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót és az egyenként, külön tálkában felvert tojásokat és a vizet. Egy fakanállal, nagy mozdulatokkal összekeverjük a tésztát, nem kell simára kidolgozni, csak amolyan, tessék-lássék módon összekeverjük. Ha túl kemény, öntünk még hozzá, egy kevés vizet.

    Miután a víz felforrt, az edény tetejére téve a nokedli szaggatót, egy adag tésztát szedünk bele és vízszintes, húzó-toló mozdulatokkal, beleszaggatjuk a forrásban lévő vízbe.

    Miután végeztünk egy adaggal, egy tiszta fakanállal megkeverjük és mikor feljönnek a víz felszínére kimerjük, folyó vízzel leöblítjük, majd lecsepegtetjük.

    Egy tálba téve kevés olvasztott kacsazsírral, vagy olajjal meglocsoljuk és jól összekeverjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá