Tiroli rétes recept

Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasztom, amíg kienged elkészítem a tölteléket.
Az olajat felhevítem és hozzáadom a zsemlemorzsát. Addig pirítom állandó kevergetés mellet, amíg szép világosbarna nem lesz. Felengedem 1 dl vízzel és villával széttöröm, majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.
A túrót összetöröm, hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a tojás sárgáját, egy kevés pirított zsemlemorzsát és 1 csomag vaníliás cukrot. A meggyet kimagozom, és megcukrozom.
A kiengedett leveles tésztát kétfelé vágom, majd két lapot nyújtok belőle. Az egyik lap közepébe teszem a meggyes tölteléket. A meggyből kifacsarom a levét és összekeverem a maradék pirított zsemlemorzsával.
A másik lap közepére a túrós tölteléket teszem. Az egyik oldalát a tésztáknak felhajtom, tojással megkenem, majd ráhajtom a másik oldalát is. A tetejét tojással megkenem és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Őszi tortacsodák: 8 gazdag, rétegezett torta recepttel
Az ősz beköszöntével valahogy mindig jobban kívánjuk azokat a tortákat, ami
Tovább olvasom »
10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »