Tiroli rétes recept
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasztom, amíg kienged elkészítem a tölteléket.
Az olajat felhevítem és hozzáadom a zsemlemorzsát. Addig pirítom állandó kevergetés mellet, amíg szép világosbarna nem lesz. Felengedem 1 dl vízzel és villával széttöröm, majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.
A túrót összetöröm, hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a tojás sárgáját, egy kevés pirított zsemlemorzsát és 1 csomag vaníliás cukrot. A meggyet kimagozom, és megcukrozom.
A kiengedett leveles tésztát kétfelé vágom, majd két lapot nyújtok belőle. Az egyik lap közepébe teszem a meggyes tölteléket. A meggyből kifacsarom a levét és összekeverem a maradék pirított zsemlemorzsával.
A másik lap közepére a túrós tölteléket teszem. Az egyik oldalát a tésztáknak felhajtom, tojással megkenem, majd ráhajtom a másik oldalát is. A tetejét tojással megkenem és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

