Tiroli rétes recept
Elkészítése:
A leveles tésztát kiolvasztom, amíg kienged elkészítem a tölteléket.
Az olajat felhevítem és hozzáadom a zsemlemorzsát. Addig pirítom állandó kevergetés mellet, amíg szép világosbarna nem lesz. Felengedem 1 dl vízzel és villával széttöröm, majd leveszem a tűzről és hagyom kihűlni.
A túrót összetöröm, hozzáadom a cukrot, a tejfölt, a tojás sárgáját, egy kevés pirított zsemlemorzsát és 1 csomag vaníliás cukrot. A meggyet kimagozom, és megcukrozom.
A kiengedett leveles tésztát kétfelé vágom, majd két lapot nyújtok belőle. Az egyik lap közepébe teszem a meggyes tölteléket. A meggyből kifacsarom a levét és összekeverem a maradék pirított zsemlemorzsával.
A másik lap közepére a túrós tölteléket teszem. Az egyik oldalát a tésztáknak felhajtom, tojással megkenem, majd ráhajtom a másik oldalát is. A tetejét tojással megkenem és 180 fokos előmelegített sütőben megsütöm.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Karácsonyi diós válogatás – sütik, amiket mindenki szeret
A karácsonyi süteménykínálat egyik örök klasszikusa a dió. Évtizedek óta ot
Tovább olvasom »
12 kókuszos süti, ami tökéletes a karácsonyi asztalra
A kókuszos sütemények különleges, mégis jól ismert ízvilágot hoznak a karác
Tovább olvasom »
Karácsonyi köretötletek: 16 biztos választás az ünnepi asztalra
A karácsonyi főételek mellett a köreteknek is fontos szerep jut az ünnepi a
Tovább olvasom »
12 karácsonyi aprósüti, ami meghitté varázsolja az ünnepet
A karácsonyi hangulatot nemcsak a díszek és a fények, hanem az édes illatok
Tovább olvasom »
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »

