Tésztás finomság recept
Hozzávalók:
- 15 dkg kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 300 g kefir
- 150 g tejföl
- 1/2 liter tej
- 5 dkg mazsola
- 25 dkg fodros tészta
- margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítése:
A tojásokat a kétféle cukorral habosra keverem, majd beleöntöm a tejfölt és a kefirt, jól átkeverem, végül hozzáöntöm a tejet is.
Egy kisebb tepsit kikenek margarinnal és egyenletesen eloszlatom benne a tésztát, majd meghintem a megmosott mazsolával és nyakon öntöm a masszával. Előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. Tálaláskor meghintem porcukorral.
Tipp:
Én ebből a mennyiségből dupla adagot szoktam sütni.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Fehér csokival készült desszertvariációk minden alkalomra
A fehér csoki mindig különleges hangulatot teremt — legyen szó citromos kos
Tovább olvasom »
Tarja, oldalas, karaj és több – változatos ötletek egy csokorban
A sertéshús igazi jolly joker a konyhában: változatosan elkészíthető, kiadó
Tovább olvasom »
Ünnepi tortacsodák – 12 recept, amit idén ki kell próbálnod
Ha valami igazán különleges édességet keresel az ünnepi asztalra, egy ínycs
Tovább olvasom »
10 pogácsa, amire a nagyi is büszke lenne
A pogácsa a magyar konyha igazi büszkesége – egyszerre hétköznapi és ünnepi
Tovább olvasom »
Mit főzz ma? 10 isteni csirkés fogás hétköznapokra
Ha tanácstalan vagy, mit főzz ebédre, a csirkés ételek mindig jó választást
Tovább olvasom »
Puha, illatos, házias – 10 mákos finomság, amit meg kell sütnöd
Ha szereted a mákot, ez a válogatás igazi kincsesbánya lesz számodra. Össze
Tovább olvasom »


