Tejszínes-sonkás spenótos fusli recept
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 45 dkg mirelit parajpüré
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg Fekete erdő sonk
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1/2 liter főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 2 kg fusilli vagy más száraz tészta
Elkészítése:
A parajpürét kiolvasztjuk,előző nap este egy edényben a hűtőben tettem és kiolvadt. A sonkát és sajtot kisebb kockákra vágjuk. A tésztát forró lobogó sós vízben kifőzzük,félre tesszük. Olajon a sonkát egy kicsit megpirítjuk. Rátesszük a parajpürét, kevergetjük, megfőzzük. Hozzá tesszük a kockákra vágott füstölt sajtot, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. A tejszínt egy evőkanál liszttel kikevertem és a spenótot besűrítettem. Összeforraltam és fusli tésztával tálaltam. Nagyon finom,gyors egytálétel.
Tipp:
Sonka nélkül is nagyon finom!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

