Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-sonkás spenótos fusli recept

Tejszínes-sonkás spenótos fusli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    • 1 ek olívaolaj
    • 45 dkg mirelit parajpüré
    • 10 dkg füstölt sajt
    • 10 dkg Fekete erdő sonk
    • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
    • őrölt bors
    • 1/2 liter főzőtejszín
    • 1 ek liszt
    • 2 kg fusilli vagy más száraz tészta

    Elkészítése:

    A parajpürét kiolvasztjuk,előző nap este egy edényben a hűtőben tettem és kiolvadt. A sonkát és sajtot kisebb kockákra vágjuk. A tésztát forró lobogó sós vízben kifőzzük,félre tesszük. Olajon a sonkát egy kicsit megpirítjuk. Rátesszük a parajpürét, kevergetjük, megfőzzük. Hozzá tesszük a kockákra vágott füstölt sajtot, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. A tejszínt egy evőkanál liszttel kikevertem és a spenótot besűrítettem. Összeforraltam és fusli tésztával tálaltam. Nagyon finom,gyors egytálétel.

    Tipp:

    Sonka nélkül is nagyon finom!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá