Tejszínes-sonkás spenótos fusli recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó
Hozzávalók:
- 1 ek olívaolaj
- 45 dkg mirelit parajpüré
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg Fekete erdő sonk
- 2 nagyobb gerezd fokhagyma
- só
- őrölt bors
- 1/2 liter főzőtejszín
- 1 ek liszt
- 2 kg fusilli vagy más száraz tészta
Elkészítése:
A parajpürét kiolvasztjuk,előző nap este egy edényben a hűtőben tettem és kiolvadt. A sonkát és sajtot kisebb kockákra vágjuk. A tésztát forró lobogó sós vízben kifőzzük,félre tesszük. Olajon a sonkát egy kicsit megpirítjuk. Rátesszük a parajpürét, kevergetjük, megfőzzük. Hozzá tesszük a kockákra vágott füstölt sajtot, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. A tejszínt egy evőkanál liszttel kikevertem és a spenótot besűrítettem. Összeforraltam és fusli tésztával tálaltam. Nagyon finom,gyors egytálétel.
Tipp:
Sonka nélkül is nagyon finom!
Forrás: https://csokolade.network.hu/
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.