Tejszínes-sonkás spenótos fusli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

  • 1 ek olívaolaj
  • 45 dkg mirelit parajpüré
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg Fekete erdő sonk
  • 2 nagyobb gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • 1/2 liter főzőtejszín
  • 1 ek liszt
  • 2 kg fusilli vagy más száraz tészta

Elkészítése:

A parajpürét kiolvasztjuk,előző nap este egy edényben a hűtőben tettem és kiolvadt. A sonkát és sajtot kisebb kockákra vágjuk. A tésztát forró lobogó sós vízben kifőzzük,félre tesszük. Olajon a sonkát egy kicsit megpirítjuk. Rátesszük a parajpürét, kevergetjük, megfőzzük. Hozzá tesszük a kockákra vágott füstölt sajtot, ízlés szerint sózzuk,borsozzuk, a fokhagymát ráreszeljük. A tejszínt egy evőkanál liszttel kikevertem és a spenótot besűrítettem. Összeforraltam és fusli tésztával tálaltam. Nagyon finom,gyors egytálétel.

Tipp:

Sonka nélkül is nagyon finom!