Tejszínes sonkás csusza recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt sonka
- 25 dkg csuszatészta
- 2 dl főzőtejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál zsír
- só, bors
Elkészítése:
Sós vízben kifőzöm a csusza tésztát, és az olvasztott zsírra teszem. Közben a sonkát apróra vágom, és összekeverem a tojássárgákkal és fél dl tejszínnel. Meghintem borssal és a főtt tésztára ráöntve alaposan összekeverem. Tűzálló tálba, vagy tepsibe öntöm. Tojásfehérjéből habot verek , hozzákeverem a maradék tejszínt és a habot ráteszem a tészta tetejére. Forró sütőben 20-30 percig sütöm.
A recept forrása: Frank Júlia – Legfinomabb főtt tészták
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »