Tejszínes sonkás csusza recept
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt sonka
- 25 dkg csuszatészta
- 2 dl főzőtejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál zsír
- só, bors
Elkészítése:
Sós vízben kifőzöm a csusza tésztát, és az olvasztott zsírra teszem. Közben a sonkát apróra vágom, és összekeverem a tojássárgákkal és fél dl tejszínnel. Meghintem borssal és a főtt tésztára ráöntve alaposan összekeverem. Tűzálló tálba, vagy tepsibe öntöm. Tojásfehérjéből habot verek , hozzákeverem a maradék tejszínt és a habot ráteszem a tészta tetejére. Forró sütőben 20-30 percig sütöm.
A recept forrása: Frank Júlia – Legfinomabb főtt tészták
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Konyhai üveg hátfalak: a praktikus megoldás, ha sokat főzöl (x)
A konyhai üveg hátfalak egyre népszerűbbek azok körében, akik sokat főznek,
Tovább olvasom »
Mit sütnek ma legszívesebben a magyarok karácsonykor? – Több mint 1000 komment alapján
Minden évben felmerül a kérdés: mi kerüljön az ünnepi asztalra? Hiába a ren
Tovább olvasom »
10 sós süti karácsonyra, amivel nem kell sokat vacakolnod
A karácsonyi készülődésben jól jön néhány gyorsan elkészíthető, mégis finom
Tovább olvasom »
9 zserbó recept, amit érdemes elkészíteni idén karácsonykor
A zserbó sok családban a karácsonyi sütemények egyik kihagyhatatlan darabja
Tovább olvasom »
Különleges karácsonyi kekszek és linzerek – 12 ünnepi finomság amit nem látsz minden nap
Az ünnepi időszakban jólesik néhány különleges aprósütemény, amely nemcsak
Tovább olvasom »
Klasszikus és különleges krumplisaláták karácsonyra – 12 kipróbált recept
A krumplisaláta sok családban elengedhetetlen része az ünnepi menünek. A kl
Tovább olvasom »

