Tejszínes sonkás csusza recept

Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt sonka
- 25 dkg csuszatészta
- 2 dl főzőtejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 1 evőkanál zsír
- só, bors
Elkészítése:
Sós vízben kifőzöm a csusza tésztát, és az olvasztott zsírra teszem. Közben a sonkát apróra vágom, és összekeverem a tojássárgákkal és fél dl tejszínnel. Meghintem borssal és a főtt tésztára ráöntve alaposan összekeverem. Tűzálló tálba, vagy tepsibe öntöm. Tojásfehérjéből habot verek , hozzákeverem a maradék tejszínt és a habot ráteszem a tészta tetejére. Forró sütőben 20-30 percig sütöm.
A recept forrása: Frank Júlia – Legfinomabb főtt tészták
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit főzzek ma? – 2025.05.06. péntek – Kánikula biztos receptek
Péntekre könnyed, nyári menüt keresel? A kánikulában jól esik valami frissí
Tovább olvasom »
Könnyű nyári desszertek eperrel, málnával, áfonyával
Gyors, látványos, gyümölcsös – ezek a desszertek minden alkalomra tökéletes
Tovább olvasom »
8 fantasztikus gyümölcs leves, amit ki kell próbálnod nyáron!
A nyári melegben nincs is jobb egy hűsítő, gyümölcsös levesnél, ami nemcsak
Tovább olvasom »
8 észveszejtő gyümölcsös süti, sütés nélkül!
Ha beköszönt a nyár, vagy egyszerűen csak nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt
Tovább olvasom »
7 étel, amit valójában nem is úgy kellene tárolni, ahogy gondolod
Van az úgy, hogy azt hisszük, jól csináljuk – aztán kiderül, hogy mégsem. K
Tovább olvasom »
10 ikonikus magyar étel, amit a külföldiek furcsának tartanak
A magyar konyha gazdag, ízgazdag, és erősen fűszeres – mi ezt szeretj
Tovább olvasom »