Tejszínes sonkás csusza recept
Hozzávalók:
- 25 dkg főtt füstölt sonka
- 25 dkg csuszatészta
- 2 dl főzőtejszín
- 3
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS - 1 evőkanál zsír
- só, bors
Elkészítése:
Sós vízben kifőzöm a csusza tésztát, és az olvasztott zsírra teszem. Közben a sonkát apróra vágom, és összekeverem a tojássárgákkal és fél dl tejszínnel. Meghintem borssal és a főtt tésztára ráöntve alaposan összekeverem. Tűzálló tálba, vagy tepsibe öntöm. Tojásfehérjéből habot verek , hozzákeverem a maradék tejszínt és a habot ráteszem a tészta tetejére. Forró sütőben 20-30 percig sütöm.
A recept forrása: Frank Júlia – Legfinomabb főtt tészták
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

