Tejszínes sonkás csusza

Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Nincs adat

Hozzávalók:

  • 25 dkg főtt füstölt sonka
  • 25 dkg csuszatészta
  • 2 dl főzőtejszín
  • 3 tojás
  • 1 evőkanál zsír
  • só, bors

Elkészítése:

Sós vízben kifőzöm a csusza tésztát, és az olvasztott zsírra teszem.  Közben a sonkát apróra vágom, és összekeverem a tojássárgákkal és fél dl tejszínnel. Meghintem borssal és a főtt tésztára ráöntve alaposan összekeverem. Tűzálló tálba, vagy tepsibe öntöm.   Tojásfehérjéből habot verek , hozzákeverem a maradék tejszínt és a habot ráteszem a tészta tetejére. Forró sütőben 20-30 percig sütöm.

A recept forrása: Frank Júlia – Legfinomabb főtt tészták