Tejszínes-sajtos tészta recept
Hozzávalók:
- 150 gramm tészta
- 1 dl tejszín
- 4 ek reszelt trappista sajt
- 1 ek reszelt füstölt sajt
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- 1 dónyi vaj
- só
- friss metélőhagyma
- friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
Sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. (A főzővízbe tehetünk egy kevés olajat is.)
Egy serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a reszelt sajtokat és egy kis vajat. Sózzuk és kevergetve, lassú tűzön főzzük össze.
A tészta főzővizéből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a mártáshoz, majd leszűrjük a tésztát.
A leszűrt tésztát öntsük a sajtos-tejszínes mártáshoz és keverjük jól össze. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Klasszikus karácsonyi sütemények-az ünnep elmaradhatatlan ízei
Ebben a gyűjteményben a magyar süteménytradíció legnagyobb kedvenceit talál
Tovább olvasom »
Klasszikusok újragondolva-az íz ugyanaz, a forma egyszerűbb és gyorsabb
A nagy kedvencek hangulata semmit sem változott, mégis modernebb, könnyebbe
Tovább olvasom »
Krémes csodák az ünnepi időszakra – 10 bevált süti recept, amit bátran elkészíthetsz
Az ünnepi készülődésben mindig jól jön néhány biztosan bevált krémes sütemé
Tovább olvasom »
15 perces karácsonyi desszertek: 8 desszertgolyó, amivel bárkit lenyűgözhetsz
A karácsonyi készülődésben mindig jól jönnek azok a desszertek, amelyek gyo
Tovább olvasom »
Hogyan készítsünk tökéletes karácsonyi bejglit?
A karácsony elképzelhetetlen a hagyományos bejgli nélkül, amely nemcsak az
Tovább olvasom »
Serpenyők a konyhában – Milyen legyen az új kedvenc? (x)
A konyha lelke, a mindennapi ételkészítés egyik legfontosabb eszköze a serp
Tovább olvasom »

