Tejszínes-sajtos tészta recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
1 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 150 gramm tészta
- 1 dl tejszín
- 4 ek reszelt trappista sajt
- 1 ek reszelt füstölt sajt
- reszelt parmezán a tálaláshoz
- 1 dónyi vaj
- só
- friss metélőhagyma
- friss petrezselyemzöld
Elkészítése:
Sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. (A főzővízbe tehetünk egy kevés olajat is.)
Egy serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, adjuk hozzá a reszelt sajtokat és egy kis vajat. Sózzuk és kevergetve, lassú tűzön főzzük össze.
A tészta főzővizéből kb. 1 dl vizet hozzáadunk a mártáshoz, majd leszűrjük a tésztát.
A leszűrt tésztát öntsük a sajtos-tejszínes mártáshoz és keverjük jól össze. Tálalás előtt szórjuk meg apróra vágott metélőhagymával, petrezselyemmel és reszelt parmezánnal.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.