Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-sajtos csirkés tészta recept

Tejszínes-sajtos csirkés tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 5 dkg kolozsvári szalonna
    • 50 dkg csirkemellfilé
    • 0,5 l alaplé
    • 0,25 l (lm) tejszín
    • 25 dkg (gm) tészta
    • 1 gerezd fokhagyma
    • 2 közepes kápia paprika
    • 20 dkg (lm) sajt
    • fél csokor petrezselyemzöld
    • ízlés szerint só
    • frissen őrölt fehér bors

    Elkészítése:

    A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz.

    Ha a csirke megpirult, rádobjuk a reszelt fokhagymát, felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a tészta megpuhul, a szaft pedig besűrűsödik. (Ez a két folyamat nálam egy időben történt meg, de ha esetleg a tészta még nem főne meg, löttyinthetünk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen a tejszínes mártás.)

    Amikor a tészta megpuhult, és a szaft is elnyerte a kívánt állagot, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, és átforgatjuk. (Én nem szoktam a paprikával sokáig főzni, mert szeretem, ha roppan benne.) Rászórjuk a reszelt sajtot, ezzel is elkeverjük, hogy a sajt megolvadjon, és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

    Jó étvágyat!

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá