Tejszínes-sajtos csirkés tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes-sajtos csirkés tészta

Hozzávalók:

  • 5 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 0,5 l alaplé
  • 0,25 l (lm) tejszín
  • 25 dkg (gm) tészta
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes kápia paprika
  • 20 dkg (lm) sajt
  • fél csokor petrezselyemzöld
  • ízlés szerint só
  • frissen őrölt fehér bors

Elkészítése:

A szalonnát apró kockára vágjuk, zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott csirkemellet is, és addig pirítjuk, míg szép aranybarna lesz.

Ha a csirke megpirult, rádobjuk a reszelt fokhagymát, felöntjük az alaplével és a tejszínnel. Hozzáadjuk a tésztát, sózzuk, borsozzuk, és fedő alatt addig főzzük, míg a tészta megpuhul, a szaft pedig besűrűsödik. (Ez a két folyamat nálam egy időben történt meg, de ha esetleg a tészta még nem főne meg, löttyinthetünk hozzá egy kis vizet, hogy le ne égjen a tejszínes mártás.)

Amikor a tészta megpuhult, és a szaft is elnyerte a kívánt állagot, hozzáadjuk a felcsíkozott paprikát, és átforgatjuk. (Én nem szoktam a paprikával sokáig főzni, mert szeretem, ha roppan benne.) Rászórjuk a reszelt sajtot, ezzel is elkeverjük, hogy a sajt megolvadjon, és petrezselyemmel megszórva, forrón tálaljuk.

Jó étvágyat!