Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes rókagombás tészta recept

Tejszínes rókagombás tészta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók:

    • 2 ek olaj
    • 15 dkg fagyasztott rókagomba
    • 1 kis fej hagyma
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 dl száraz fehérbor
    • 2,5 dl főzőtejszín
    • bors
    • 3 ág friss kakukkfű
    • 2 ág friss oreganó
    • 30 dkg tricolor fusilli tészta
    • 5 dkg frissen reszelt parmezán

    Elkészítése:

    Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben. A hagymát vágjuk apróra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott gombát. Amikor átforrósodott, öntsük rá a bort és vegyük nagyobbra a lángot, míg az alkohol elpárolog.

    Adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba megpuhult vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre.

    Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vízet forrni a tésztának. Sózzuk és főzzük ki, majd szűrjük le.

    Még melegen keverjük össze a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá