Tejszínes rókagombás tészta recept

Hozzávalók:
- 2 ek olaj
- 15 dkg fagyasztott rókagomba
- 1 kis fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2,5 dl főzőtejszín
- só
- bors
- 3 ág friss kakukkfű
- 2 ág friss oreganó
- 30 dkg tricolor fusilli tészta
- 5 dkg frissen reszelt parmezán
Elkészítése:
Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben. A hagymát vágjuk apróra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott gombát. Amikor átforrósodott, öntsük rá a bort és vegyük nagyobbra a lángot, míg az alkohol elpárolog.
Adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba megpuhult vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre.
Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vízet forrni a tésztának. Sózzuk és főzzük ki, majd szűrjük le.
Még melegen keverjük össze a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »