Tejszínes rókagombás tészta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 2 ek olaj
  • 15 dkg fagyasztott rókagomba
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • bors
  • 3 ág friss kakukkfű
  • 2 ág friss oreganó
  • 30 dkg tricolor fusilli tészta
  • 5 dkg frissen reszelt parmezán

Elkészítése:

Az olajat melegítsük meg egy serpenyőben. A hagymát vágjuk apróra és az olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, majd a megmosott gombát. Amikor átforrósodott, öntsük rá a bort és vegyük nagyobbra a lángot, míg az alkohol elpárolog.

Adjuk hozzá az apróra vágott fűszernövényeket, sózzuk, borsozzuk. Amikor a gomba megpuhult vegyük le a tűzről és állandó keverés mellett adjuk hozzá a tejszínt. A tűzhelyre visszatéve főzzük mártás sűrűségűre.

Közben egy nagyobb fazékban tegyünk fel vízet forrni a tésztának. Sózzuk és főzzük ki, majd szűrjük le.

Még melegen keverjük össze a mártással és frissen reszelt parmezánnal tálaljuk.