Tejszínes, paradicsomos, édesköményes spagetti recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- fél édeskömény
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 kis pradicsom
- só, bors (ízlés szerint)
- 2-3 csipet cukor
- 1 kk oregánó
- 1/4 kk bazsalikom
- 1/4 kk rozmaring
- 0,5 dl paradicsomlé
- 0,5 dl főzőtejszín
- sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott édesköményt, vöröshagymát és fokhagymát margarinon megpárolom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot, majd felöntöm egy kevés vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, egy pici cukorral, oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal ízesítem.
Miután a paradicsom is “megfonnyadt”, levet eresztett, öntök hozzá még egy kis paradicsomlevet (helyette lehet 1-2 ek paradicsompüré is) és tejszínt. Néhány percig forralom.
Spagetti tésztával, sajttal megszórva tálalom.
Forrás: https://izutazas.blogspot.hu
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.