Tejszínes, paradicsomos, édesköményes spagetti recept

Hozzávalók:
- 1 közepes fej vöröshagyma
- fél édeskömény
- 1 duci gerezd fokhagyma
- 2 kis pradicsom
- só, bors (ízlés szerint)
- 2-3 csipet cukor
- 1 kk oregánó
- 1/4 kk bazsalikom
- 1/4 kk rozmaring
- 0,5 dl paradicsomlé
- 0,5 dl főzőtejszín
- sajt
Elkészítése:
Az apróra vágott édesköményt, vöröshagymát és fokhagymát margarinon megpárolom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot, majd felöntöm egy kevés vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, egy pici cukorral, oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal ízesítem.
Miután a paradicsom is “megfonnyadt”, levet eresztett, öntök hozzá még egy kis paradicsomlevet (helyette lehet 1-2 ek paradicsompüré is) és tejszínt. Néhány percig forralom.
Spagetti tésztával, sajttal megszórva tálalom.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »