Tejszínes, paradicsomos, édesköményes spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
2 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tejszínes, paradicsomos, édesköményes spagetti

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél édeskömény
  • 1 duci gerezd fokhagyma
  • 2 kis pradicsom
  • só, bors (ízlés szerint)
  • 2-3 csipet cukor
  • 1 kk oregánó
  • 1/4 kk bazsalikom
  • 1/4 kk rozmaring
  • 0,5 dl paradicsomlé
  • 0,5 dl főzőtejszín
  • sajt

Elkészítése:

Az apróra vágott édesköményt, vöröshagymát és fokhagymát margarinon megpárolom. Hozzáadom a felkockázott paradicsomot, majd felöntöm egy kevés vízzel. Ízlés szerint sóval, borssal, egy pici cukorral, oregánóval, bazsalikommal és rozmaringgal ízesítem.

Miután a paradicsom is “megfonnyadt”, levet eresztett, öntök hozzá még egy kis paradicsomlevet (helyette lehet 1-2 ek paradicsompüré is) és tejszínt. Néhány percig forralom.

Spagetti tésztával, sajttal megszórva tálalom.