Tejszínes lasagne zöldséggel recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 500 gr darált hús (pulyka)
- 500 ml főzőtejszín
- 1 fej lila hagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1/2 cukkini
- nagyjából 2 maréknyi bébi spenót
- 1,5 dl fehérbor
- kb 9 db lasagne lap
- sajt a tetejére
Mártáshoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Elkészítése:
Hasonlóképpen készítjük ezt is, mint a bolognai verzióját. Igazság szerint csak a képzeletünk szabhat határt, mert bármivel elkészíthetjük. Padlizsán, gomba, zeller, és mindez mehet hús nélkül is.
A hagymát megdinszteljük kevés olajon. Ehhez hozzákeverjük a darált húst, amit megpirítunk. Nem szabad sózni. Felöntjük a borral és kiforraljuk. Ezután hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott (sajtszeletelővel) cukkinit és a bébi spenótot.

Egy kicsit együtt főzzük. Ezután felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.
Eközben elkészítünk egy besamel mártást:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A tészta lapokat kb 2 percig főzzük.
Tepsi vagy jénai aljába teszünk a húsos szószból, erre jön rá egy adag besamel, majd a tészta.
Folytassuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók.

A tetejére tegyünk sajtot és toljuk a forró sütőbe. Amikor a sajt szépen rápirult el is készült az étel.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »
12 recept, ahol az ananász mindenféle fogásban megállja a helyét
Tudtad, hogy az ananász messze nem csak desszertekhez illik? Ez a csodálato
Tovább olvasom »
10 márványos csoda receptje egy helyen
A márványos sütik mindig különlegesek egy kicsit: egyszerre csokisak és van
Tovább olvasom »

