Tejszínes lasagne zöldséggel recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 500 gr darált hús (pulyka)
- 500 ml főzőtejszín
- 1 fej lila hagyma
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
- 1/2 cukkini
- nagyjából 2 maréknyi bébi spenót
- 1,5 dl fehérbor
- kb 9 db lasagne lap
- sajt a tetejére
Mártáshoz:
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál liszt
- 5 dl tej
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
Elkészítése:
Hasonlóképpen készítjük ezt is, mint a bolognai verzióját. Igazság szerint csak a képzeletünk szabhat határt, mert bármivel elkészíthetjük. Padlizsán, gomba, zeller, és mindez mehet hús nélkül is.
A hagymát megdinszteljük kevés olajon. Ehhez hozzákeverjük a darált húst, amit megpirítunk. Nem szabad sózni. Felöntjük a borral és kiforraljuk. Ezután hozzákeverjük a vékony szeletekre vágott (sajtszeletelővel) cukkinit és a bébi spenótot.
Egy kicsit együtt főzzük. Ezután felöntjük a tejszínnel és néhány percig főzzük.
Eközben elkészítünk egy besamel mártást:
A tejet felforraljuk, félretesszük. A vajat felforrósítjuk, belekeverjük a lisztet, és nagyon lassú tűzön megpirítjuk. A forró tejet állandó keverés mellett, apránként hozzáöntjük. Amikor elkészült, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük.
A tészta lapokat kb 2 percig főzzük.
Tepsi vagy jénai aljába teszünk a húsos szószból, erre jön rá egy adag besamel, majd a tészta.
Folytassuk a sort, amíg el nem fogynak a hozzávalók.
A tetejére tegyünk sajtot és toljuk a forró sütőbe. Amikor a sajt szépen rápirult el is készült az étel.
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Egészséges, zöldséges fogások – gyors vacsorák hús nélkül
Ha valami könnyed, mégis tápláló fogásra vágysz, nem kell lemondanod az íze
Tovább olvasom »
10 klasszikus péksütemény recept – reggelire, uzsonnára, vendégvárónak
A legfinomabb péksütik mindig azok, amik gyerekkorunk illatát idézik. Ezek
Tovább olvasom »
Egy alapanyag, 12 recept – így készítsd el a csirkemellet változatosan
A csirkemell sosem volt még ennyire változatos! Ezek a receptek megmutatják
Tovább olvasom »
Gyors, krémes, csokis és gyümölcsös desszertek egy helyen
Egy gyors, látványos és ellenállhatatlan desszertre vágysz? Ezek a receptek
Tovább olvasom »
8 rizsfelfújt és rizskoch recept – klasszikus, gyümölcsös, kakaós változatok
Puha, illatos, nosztalgikus – a rizsfelfújt és a rizskoch azok az édes fogá
Tovább olvasom »
12 frissítő gyümölcsleves recept – krémesen, joghurttal, klasszikusan
Nincs is jobb egy hűsítő gyümölcslevesnél a nyári melegben! Ezek a krémes,
Tovább olvasom »