Tejszínes, gombás tagliatelle recept

Hozzávalók:
- 50 dkg tagliatelle tészta
- 3 dl főzőtejszín (de aki sok mártással szereti használjon 5 dl tejszínt) /20 %-os/
- 50 dkg erdei gombakeverék (én fagyasztottat használtam)
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- parmezán
- 1 kis fej vöröshagyma
- 3-4 ek apróra vágott petrezselyemzöld
- 1 ek apróra vágott metélőhagyma
- 5 dkg vaj
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk és a vajon üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az előkészített, felszeletelt gombakeveréket (ha fagyasztott gombát használunk, akkor felhasználás előtt olvasszuk ki, ha frissel dolgozunk, akkor hámozzuk, mossuk meg és szeleteljük fel).
Amikor a gomba megpuhult, felöntjük a tejszínnel, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet és a metélőhagymát. 5 percig forraljuk és a kifőzött tagliatelle tésztával összekeverjük. Reszelt parmezánnal tálaljuk.
A tejszínes, gombás tagliatelle kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 28 g
Zsír: 8 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »