Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes carbonara spagetti recept

Tejszínes carbonara spagetti
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 1 csomag spagetti tészta
    • 1 ek olívaolaj
    • 20-25 dkg füstölt húsos szalonna
    • bors
    • 1 dl tejszín

    Elkészítése:

    Először fölrakjuk a vizet főni a tésztának. Mire a tészta elkészül, elkészül az öntet is.

    A szalonnát fölkockázzuk, és a felhevített olívaolajon megpirítjuk. Nem kell kiszárítani, csak szépen pirítsuk meg az oldalait. Ha megpirult, óvatosan sózzuk (a szalonna eleve sós), és jó alaposan borsozzuk (a jó carbonaran érzik a bors íze), majd fölöntjük a tejszínnel. Mikor felforrt, már kész is.

    Ekkorra már meg is fő a tészta. Leszűrjük, és ráöntjük a szószra. Jól elkeverjük, és megvárjuk mire megint fölforr, és ezzel már kész is.

    Melegen, reszelt sajttal tálaljuk.

    Tipp:

    Azért neveztem el Tejszínes carbonara spagettinek, mert az eredeti carbonara nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot. Az tojással készül, de mi így jobban szeretjük. (:

    A tejszínes carbonara spagetti kalória és tápérték tartalma:

    Kalória: 271 kcal
    Fehérje: 5 g
    Szénhidrát: 20 g
    Zsír: 19 g
    Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá