Tejszínes carbonara spagetti recept
Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- 1 ek olívaolaj
- 20-25 dkg füstölt húsos szalonna
- só
- bors
- 1 dl tejszín
Elkészítése:
Először fölrakjuk a vizet főni a tésztának. Mire a tészta elkészül, elkészül az öntet is.
A szalonnát fölkockázzuk, és a felhevített olívaolajon megpirítjuk. Nem kell kiszárítani, csak szépen pirítsuk meg az oldalait. Ha megpirult, óvatosan sózzuk (a szalonna eleve sós), és jó alaposan borsozzuk (a jó carbonaran érzik a bors íze), majd fölöntjük a tejszínnel. Mikor felforrt, már kész is.
Ekkorra már meg is fő a tészta. Leszűrjük, és ráöntjük a szószra. Jól elkeverjük, és megvárjuk mire megint fölforr, és ezzel már kész is.
Melegen, reszelt sajttal tálaljuk.
Tipp:
Azért neveztem el Tejszínes carbonara spagettinek, mert az eredeti carbonara nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot. Az tojással készül, de mi így jobban szeretjük. (:
A tejszínes carbonara spagetti kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 19 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »
Igazi magyaros gulyásreceptek – válogass a legjobbak közül
A magyar konyha egyik legnépszerűbb és legszerethetőbb fogása a gulyás – ta
Tovább olvasom »
12 karamellcsoda, amit egyszerűen muszáj megkóstolni!
Ha édességre vágysz, ami egyszerre luxus és otthonos, akkor a karamellás sü
Tovább olvasom »
Édes-sós csigák, melyek feldobják a napod
Akár édesen, akár sósan készülnek, mindenki megtalálja a kedvencét. A nagyi
Tovább olvasom »


