Tejszínes carbonara spagetti

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
3 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Tejszínes carbonara spagetti

Hozzávalók:

  • 1 csomag spagetti tészta
  • 1 ek olívaolaj
  • 20-25 dkg füstölt húsos szalonna
  • bors
  • 1 dl tejszín

Elkészítése:

Először fölrakjuk a vizet főni a tésztának. Mire a tészta elkészül, elkészül az öntet is.

A szalonnát fölkockázzuk, és a felhevített olívaolajon megpirítjuk. Nem kell kiszárítani, csak szépen pirítsuk meg az oldalait. Ha megpirult, óvatosan sózzuk (a szalonna eleve sós), és jó alaposan borsozzuk (a jó carbonaran érzik a bors íze), majd fölöntjük a tejszínnel. Mikor felforrt, már kész is.

Ekkorra már meg is fő a tészta. Leszűrjük, és ráöntjük a szószra. Jól elkeverjük, és megvárjuk mire megint fölforr, és ezzel már kész is.

Melegen, reszelt sajttal tálaljuk.

Tipp:

Azért neveztem el Tejszínes carbonara spagettinek, mert az eredeti carbonara nem tartalmaz semmilyen tejszármazékot. Az tojással készül, de mi így jobban szeretjük. (: