Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók:
- 2 csomag tortellini
- 3-4 szelet húsos szalonna vagy sonka
- kevés kacsazsír (ez még hétvégéről maradt)
- 2 maréknyi bébi spenót
- 3-4 ek tejföl
- oregánó
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag újhagyma
Elkészítése:
A tortellinit a csomagoláson jelzett módon elkészítem. Eközben a hagymákat karikázom. Az új hagymának a zöld részét is felhasználom. Szalonnát apró kockákra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsíron megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és együtt párolom kis lángon. Hozzáadom az aprított fűszernövényeket. Sót nem használok mert a szalonna elég sós. Beleteszem a spenótot is néhány percig keverem. Végén már csak a tejföl kell bele. Ha kifőtt a tészta, leszűröm és még melegen hozzáadom a spenótos keverékhez.
Már tálalható is.. tetejét meghintem parmezán sajttal, a tányérra pedig még friss paradicsom karikákat is teszek. Így az igazi.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.