Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini recept

Hozzávalók:
- 2 csomag tortellini
- 3-4 szelet húsos szalonna vagy sonka
- kevés kacsazsír (ez még hétvégéről maradt)
- 2 maréknyi bébi spenót
- 3-4 ek tejföl
- oregánó
- bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csomag újhagyma
Elkészítése:
A tortellinit a csomagoláson jelzett módon elkészítem. Eközben a hagymákat karikázom. Az új hagymának a zöld részét is felhasználom. Szalonnát apró kockákra vágom.
Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsíron megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és együtt párolom kis lángon. Hozzáadom az aprított fűszernövényeket. Sót nem használok mert a szalonna elég sós. Beleteszem a spenótot is néhány percig keverem. Végén már csak a tejföl kell bele. Ha kifőtt a tészta, leszűröm és még melegen hozzáadom a spenótos keverékhez.
Már tálalható is.. tetejét meghintem parmezán sajttal, a tányérra pedig még friss paradicsom karikákat is teszek. Így az igazi.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »