Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini recept

Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 2 csomag tortellini
    • 3-4 szelet húsos szalonna vagy sonka
    • kevés kacsazsír (ez még hétvégéről maradt)
    • 2 maréknyi bébi spenót
    • 3-4 ek tejföl
    • oregánó
    • bazsalikom
    • 2 gerezd fokhagyma
    • 1 csomag újhagyma

    Elkészítése:

    A tortellinit a csomagoláson jelzett módon elkészítem. Eközben a hagymákat karikázom. Az új hagymának a zöld részét is felhasználom. Szalonnát apró kockákra vágom.

    Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsíron megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és együtt párolom kis lángon. Hozzáadom az aprított fűszernövényeket. Sót nem használok mert a szalonna elég sós. Beleteszem a spenótot is néhány percig keverem. Végén már csak a tejföl kell bele. Ha kifőtt a tészta, leszűröm és még melegen hozzáadom a spenótos keverékhez.

    Már tálalható is.. tetejét meghintem parmezán sajttal, a tányérra pedig még friss paradicsom karikákat is teszek. Így az igazi.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá