Tejfölös-spenótos-szalonnás tortellini

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
15 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 2 csomag tortellini
  • 3-4 szelet húsos szalonna vagy sonka
  • kevés kacsazsír (ez még hétvégéről maradt)
  • 2 maréknyi bébi spenót
  • 3-4 ek tejföl
  • oregánó
  • bazsalikom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomag újhagyma

Elkészítése:

A tortellinit a csomagoláson jelzett módon elkészítem. Eközben a hagymákat karikázom. Az új hagymának a zöld részét is felhasználom. Szalonnát apró kockákra vágom.

Egy nagyobb serpenyőben a kacsazsíron megpirítom a szalonnát, majd hozzáadom a hagymákat és együtt párolom kis lángon. Hozzáadom az aprított fűszernövényeket. Sót nem használok mert a szalonna elég sós. Beleteszem a spenótot is néhány percig keverem. Végén már csak a tejföl kell bele. Ha kifőtt a tészta, leszűröm és még melegen hozzáadom a spenótos keverékhez.

Már tálalható is.. tetejét meghintem parmezán sajttal, a tányérra pedig még friss paradicsom karikákat is teszek. Így az igazi.