Tavaszi, tonhalas spagetti medvehagymával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 1 csomag spagetti tészta
- 2 kis doboz tonhal olívaolajban 80g/db, vagy egy nagyobb doboz (nálam Rio Mare)
- 2,5 dl főzőtejszín
- 2 szál újhagyma
- 8 levél medvehagyma
- 2 db paprika, piros és sárga (nálam fagyasztott)
- 10 dkg kukorica (fagyasztott)
- 3 evőkanálnyi olívaolaj a konzervről
- só, frissen őrölt bors
Elkészítése:
Az újhagymát megmossuk, majd felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és felszeleteljük, a medvehagymát megmossuk, leszárítjuk és vékony csíkokra vágjuk.
Tésztafőző edényben, enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük a tésztát. Míg a tészta megfő, addig elkészítjük a zöldséges, tonhalas ragut.
A tonhalról leöntjük az olajat, majd egy nagyobb serpenyőbe teszünk belőle 2-3 evőkanálnyit, rádobjuk a karikára vágott újhagymát, kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a paprikát és a kukoricát is.
Ezeket is átforgatjuk és hagyjuk néhány percig sülni, majd hozzáadjuk a tonhalat, amit kissé szét aprítunk a serpenyőben. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd felöntjük a főzőtejszínnel.
Néhány percig összeforraljuk, majd a aprított medvehagymát is hozzáadjuk és közvetlenül a vízből, hozzászedjük a spagetti tésztát. Jól összeforgatjuk.
Tálaláskor a tetejét megszórjuk még egy kevés, vékonyra vágott medvehagymával. Megszórhatjuk egy kevés, reszelt sajttal is.
Tipp:
Ez a rendkívül gyorsan (15 perc) és egyszerűen elkészíthető, tavaszi étel, gyönyörű, üde színeivel, igazi szemet gyönyörködtető, vitamindús finomság.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »