Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tarjás pizza recept

Tarjás pizza
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    Tésztához:

    • 30 dkg liszt
    • 1 tk só
    • 1,7 dl langyos víz
    • 2 dkg friss élesztő
    • 1 púpos tk tyúkzsír olvasztva (vagy bármilyen más, esetleg 2-3 ek olaj)

    Szószhoz:

    • 1 közepes fej vöröshagyma
    • 2 ek olaj
    • 2 csapott tk liszt
    • 2 dl házi paradicsomlé
    • 1 nagy csipet cukor
    • 1 kis csipet só
    • 1 csipet őrölt bors
    • 1 csipet morzsolt bazsalikom

    Feltéthez:

    • 1 kisebb sárga paprika
    • 1 kisebb fej lila hagyma
    • 15 dkg szeletelt füstölt-főtt tarja
    • 15 dkg trappista sajt

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót. Az élesztőt a langyos vízbe morzsoljuk, kicsit elkeverjük, nem szükséges futtatni. Az élesztős vizet és az olvasztott tyúkzsírt a liszthez adjuk, majd rugalmas tésztát dagasztunk. Két egyenlő részre osztjuk, gombócokat formázunk. Lefedve, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

    2 kerek pizzasütő formát kikenünk kevés margarinnal és megszórjuk liszttel. A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, a tűzről lehúzzuk, majd megszórjuk a liszttel, csomómentesre keverjük. A tűzre visszatéve felengedjük a paradicsomlével. Ízesítjük sóval, borssal, cukorral, morzsolt oregánóval. Kevergetve hagyjuk besűrűsödni, majd félretesszük.

    A lila hagymát és a paprikát karikára vágjuk. A sajtot lereszeljük. A megkelt tésztákat az előkészített formákba helyezzük, majd a kezünkkel a széle felé szépen laposra nyomkodjuk. (Akinek könnyebb, el is nyújthatja, majd úgy helyezve a formába.) Egyenletesen megkenjük a szósszal és megszórjuk a sajt felével.

    Sorban rárakjuk a lila hagymát, a paprikát, rátépkedjük a tarját. Végül meghintjük a maradék sajttal. A sütőt előmelegítjük, és addig hagyjuk kelni a pizzákat.

    200 fokon 20 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.

    Újhagymával vagy metélőhagymával megszórva kínáljuk.

    Tipp:

    2 db pizza lett belőle.
    A széle kicsit ropogósra sült, a többi részen pedig kellemesen puha volt.
    Ha nincs pizzasütő forma, akkor természetesen egy hagyományos tepsi is tökéletesen megfelel a sütéshez.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá