Tagliatelle paradicsomos-laska gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g laska gomba
- 400 ml egész/hámozott paradicsomkonzerv pürésítve
- 2 ek ketchup
- 2 ek olíva olaj
- 2 ek vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- friss bazsalikom levelek (10-15)
- 1 tk barna cukor(opcionális)
- 500 g tagliatelle (széles metélt)
Elkészítése:
Egy nagy edényben vizet forralunk pici sóval és 1 ek olíva olajjal, majd megfőzzük benne a tésztát.
Serpenyőben az olvasztott vajon és olíva olajon üvegesre pároljuk a kis kockára vágott vöröshagymát. A laska gombát vékony csíkokra szeleteljük és a vöröshagymához adjuk. Paradicsom pürével felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük. Sok-sok bazsalikom levelet használunk, mert abból a kevés sosem elég! :D
Amikor a mártás szépen besűrűsödött, és időközben kifőtt tagliatelle tésztánk, arra halmozva, bazsalikom levelekkel megszórva, azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Képfeltöltés
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

12 mutatós húsvéti vendégváró különlegesség
A húsvéti vendégvárás remek alkalom arra, hogy ne csak finom, de igazán mut
Tovább olvasom »
Húsvéti sós vendégváró finomságok
A húsvéti ünnepek nem csak a kalácsról és a főtt tojásról szólnak – a vendé
Tovább olvasom »
Ínycsiklandó tekercsek az ünnepi hidegtálra
Az ünnepi hidegtál egyik leglátványosabb és legkedveltebb elemei a különfél
Tovább olvasom »
A húsvéti asztal sztárjai: töltött tojások, amik nem csak finomak, hanem mutatósak is!
A húsvéti asztal nem lenne teljes a szépen tálalt, változatosan elkészített
Tovább olvasom »
8 egyszerű és nagyszerű süti, amikkel édesebbé teheted a mindennapokat
Van, amikor semmi másra nincs szükségünk, csak egy gyorsan összedobható, mé
Tovább olvasom »
Frissítő gyümölcsök és isteni krémek – 12 tökéletes desszert, amit egyszerűen muszáj kipróbálnod!
A gyümölcsök és a lágy krémek tökéletes párost alkotnak, ha frissítő és ell
Tovább olvasom »