Tagliatelle paradicsomos-laska gombával recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 300 g laska gomba
- 400 ml egész/hámozott paradicsomkonzerv pürésítve
- 2 ek ketchup
- 2 ek olíva olaj
- 2 ek vaj
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- őrölt bors
- friss bazsalikom levelek (10-15)
- 1 tk barna cukor(opcionális)
- 500 g tagliatelle (széles metélt)
Elkészítése:
Egy nagy edényben vizet forralunk pici sóval és 1 ek olíva olajjal, majd megfőzzük benne a tésztát.
Serpenyőben az olvasztott vajon és olíva olajon üvegesre pároljuk a kis kockára vágott vöröshagymát. A laska gombát vékony csíkokra szeleteljük és a vöröshagymához adjuk. Paradicsom pürével felöntjük és ízlés szerint fűszerezzük. Sok-sok bazsalikom levelet használunk, mert abból a kevés sosem elég! :D
Amikor a mártás szépen besűrűsödött, és időközben kifőtt tagliatelle tésztánk, arra halmozva, bazsalikom levelekkel megszórva, azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 őszi céklás recept, amit ki kell próbálnod!
Az ősz egyik legszebb ajándéka a cékla: élénk színével azonnal feldobja az
Tovább olvasom »
Főszerepben az alma: 10 finomság receptje
Az alma igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan sütemény alapja leh
Tovább olvasom »
10 brutál jó tésztaétel az őszi napokra
A tésztaételek mindig biztos választásnak számítanak, ha gyorsan és finomat
Tovább olvasom »
Főszerepben a szőlő: 10 őszi finomság, amit érdemes kipróbálnod
Az ősz egyik legfinomabb ajándéka a szőlő, amely nemcsak frissen, hanem süt
Tovább olvasom »
Lélekmelengető őszi finomságok – 8 leves, amit el kell készítened
Az ősz beköszöntével mindannyian vágyunk egy tál forró, illatos levesre, am
Tovább olvasom »
Főszerepben a szilva: 10 recept a házias gombócoktól a clafoutisig
A szilva nemcsak frissen fogyasztva igazi csemege, hanem számtalan sütemény
Tovább olvasom »