Színes sonkás pizza fokhagymásan recept
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt
- 2 kk só
- 2,5 dkg élesztő
- 1 tk cukor
- 3 dl tej
- 10 dkg margarin
- 1 ek zsír
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS sárgája
Feltéthez:
- 2,5 dl tejföl
- 1 nagy csipet só
- 1 csipet bors
- 1 kk házi fokhagymakrém
- 15 dkg sonka
- 7-8 dkg sajt
- 10 szem koktélparadicsom
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a zsírt, a tojás sárgáját és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és egyenként vékonyra, a tepsi méretére nyújtjuk. A sodrófa segítségével, a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tejfölhöz adjuk a házi fokhagymakrémet és meghintjük a sóval, borssal, jól összekeverjük. Megkenjük a pizzák tetejét.
A vékony sonka szeleteket nagyobb darabokra vágjuk és a pizzákra fektetjük. Meghintjük reszelt sajttal. A megmosott, félbe vágott koktélparadicsomokat is ráhelyezzük, kicsit belenyomva a tésztába.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzákat. 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Apróra vágott újhagymával meghintve kínáljuk.
Tipp:
Ebből az adagból két termetes darab pizza lett.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

