Hozzávalók:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a tejben egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a margarint, a zsírt, a tojás sárgáját és a felfutott élesztőt. Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen, kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát két részre osztjuk és egyenként vékonyra, a tepsi méretére nyújtjuk. A sodrófa segítségével, a sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. A tejfölhöz adjuk a házi fokhagymakrémet és meghintjük a sóval, borssal, jól összekeverjük. Megkenjük a pizzák tetejét.
A vékony sonka szeleteket nagyobb darabokra vágjuk és a pizzákra fektetjük. Meghintjük reszelt sajttal. A megmosott, félbe vágott koktélparadicsomokat is ráhelyezzük, kicsit belenyomva a tésztába.
A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk kelni a pizzákat. 180 fokon hőlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Apróra vágott újhagymával meghintve kínáljuk.
Ebből az adagból két termetes darab pizza lett.