Szilvalekváros gombóc recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 60 dkg krumpli
- kb 20 dkg liszt (a krumpli fajtájától függ)
- 1 ek búzadara
- 2 ek étolaj
- 1
FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- só
- zsemlemorzsa
- 1 kis üveg szilvalekvár
Elkészítése:
A krumplit megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és az étolajjal elkeverjük. Sózzuk, hozzáadjuk a búzadarát, a lisztet és a tojást. Ha szükséges, annyi lisztet adunk még hozzá, hogy jól gyúrható és nyújtható legyen a tészta.
1/2 cm vastagságúra nyújtjuk ki, és kb 6×6 cm-es négyzetekre vágjuk. Közepére kemény lekvárt teszünk. A négyszögek sarkait összefogjuk és a lisztezett kezünkkel gombócokká formáljuk.
Forrásban lévő, sós vízben főzzük meg. Amikor a gombóc feljön a víz tetejére, még egyet forralunk rajta, majd pirított cukros zsemlemorzsában megforgatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

10 uborkasaláta, amit érdemes kipróbálni
Az uborkasaláta igazi klasszikus, amit szinte mindenki szeret. Jólesik a me
Tovább olvasom »
Így lesz tökéletes a kovászos uborkád
A nyár egyik legnagyobb kedvence a ropogós kovászos uborka. Frissítő, savan
Tovább olvasom »
8 izgalmas sütés nélküli golyó, amit egyszerűen imádni fogsz
Ezeket a sütés nélküli golyókat percek alatt elkészítheted, mégis úgy hatna
Tovább olvasom »
Könnyű és ízletes cukkinis ételek – puffancstól a lepényig
A cukkini az az alapanyag, ami mindig kéznél van, mégis millióféleképpen va
Tovább olvasom »
12 mennyei gombás recept – tésztától a húsos fogásokig
10 mennyei gombás recept tészta, csirke, gratin és vegetáriánus lehetőségek
Tovább olvasom »
Mit főzzek ma? – 30 perc és kész a tökéletes menü? Igen!
Ebédre vagy vacsorára ajánljuk ezt az ízletes összeállítást: krémleves, két
Tovább olvasom »