Szénhidrát csökkentett pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 púpozott evőkanál rétesliszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 bögre tej
- 1 kk nyírfacukor
- kb 2 kk só
- víz
- dobozos paradicsomlé
- 2 kk szárított bazsalikom
- 30-40 dkg trappista sajt
- 30 dkg sonka
- 15 dkg gomba
- 1 konzerv kukorica
- ízlés szerint bacon szalonna (én kockázottat szórtam rá)
- lila hagyma
- zöld erős paprika
- paradicsom
Elkészítése:
Először az élesztőt futasd fel a nyírfacukorral és a meleg tejjel, majd öntsd hozzá a liszteket és az olívaolajat, sózd meg, gyúrd össze kézzel, majd kézi mixer dagasztópálcájával dagaszd kb 5 percig.
Laza, könnyű tésztának kell lennie, ha kell még rajta lágyítani egy kis meleg vizet fokozatosan lehet önteni hozzá és egy pici olívaolajat még. Takard le és kb 45 percet keleszd.
Ezután ketté kell szedni a tésztát és normál méretű tepsikbe vékonyra kinyújtani lisztezett deszkán. A tepsiket picit olajozd ki, erre jöhet a tészta.
Kend meg paradicsomlével egyenletesen, ne túl vékonyan,de ne is tocsogjon rajta. Mindkettő tésztára egy-egy kiskanál bazsalikomot szórj rá. Ezután ízlés szerint pakolhatsz rá sonkát, gombát, kukoricát, bacont,zöld erős paprikát, paradicsomkarikát és szórd meg vastagon trappista sajttal (én k. 30-40 dkg-ot szórtam összesen a két tepsire).
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb 15 percig kell sütni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »