Szénhidrát csökkentett pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 púpozott evőkanál rétesliszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 bögre tej
- 1 kk nyírfacukor
- kb 2 kk só
- víz
- dobozos paradicsomlé
- 2 kk szárított bazsalikom
- 30-40 dkg trappista sajt
- 30 dkg sonka
- 15 dkg gomba
- 1 konzerv kukorica
- ízlés szerint bacon szalonna (én kockázottat szórtam rá)
- lila hagyma
- zöld erős paprika
- paradicsom
Elkészítése:
Először az élesztőt futasd fel a nyírfacukorral és a meleg tejjel, majd öntsd hozzá a liszteket és az olívaolajat, sózd meg, gyúrd össze kézzel, majd kézi mixer dagasztópálcájával dagaszd kb 5 percig.
Laza, könnyű tésztának kell lennie, ha kell még rajta lágyítani egy kis meleg vizet fokozatosan lehet önteni hozzá és egy pici olívaolajat még. Takard le és kb 45 percet keleszd.
Ezután ketté kell szedni a tésztát és normál méretű tepsikbe vékonyra kinyújtani lisztezett deszkán. A tepsiket picit olajozd ki, erre jöhet a tészta.
Kend meg paradicsomlével egyenletesen, ne túl vékonyan,de ne is tocsogjon rajta. Mindkettő tésztára egy-egy kiskanál bazsalikomot szórj rá. Ezután ízlés szerint pakolhatsz rá sonkát, gombát, kukoricát, bacont,zöld erős paprikát, paradicsomkarikát és szórd meg vastagon trappista sajttal (én k. 30-40 dkg-ot szórtam összesen a két tepsire).
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb 15 percig kell sütni.
Jó étvágyat hozzá!
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »