Szénhidrát csökkentett pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
- 1 púpozott evőkanál rétesliszt
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2,5 dkg élesztő
- 1 bögre tej
- 1 kk nyírfacukor
- kb 2 kk só
- víz
- dobozos paradicsomlé
- 2 kk szárított bazsalikom
- 30-40 dkg trappista sajt
- 30 dkg sonka
- 15 dkg gomba
- 1 konzerv kukorica
- ízlés szerint bacon szalonna (én kockázottat szórtam rá)
- lila hagyma
- zöld erős paprika
- paradicsom
Elkészítése:
Először az élesztőt futasd fel a nyírfacukorral és a meleg tejjel, majd öntsd hozzá a liszteket és az olívaolajat, sózd meg, gyúrd össze kézzel, majd kézi mixer dagasztópálcájával dagaszd kb 5 percig.
Laza, könnyű tésztának kell lennie, ha kell még rajta lágyítani egy kis meleg vizet fokozatosan lehet önteni hozzá és egy pici olívaolajat még. Takard le és kb 45 percet keleszd.
Ezután ketté kell szedni a tésztát és normál méretű tepsikbe vékonyra kinyújtani lisztezett deszkán. A tepsiket picit olajozd ki, erre jöhet a tészta.
Kend meg paradicsomlével egyenletesen, ne túl vékonyan,de ne is tocsogjon rajta. Mindkettő tésztára egy-egy kiskanál bazsalikomot szórj rá. Ezután ízlés szerint pakolhatsz rá sonkát, gombát, kukoricát, bacont,zöld erős paprikát, paradicsomkarikát és szórd meg vastagon trappista sajttal (én k. 30-40 dkg-ot szórtam összesen a két tepsire).
Előmelegített sütőbe 180 fokon kb 15 percig kell sütni.
Jó étvágyat hozzá!