Szalámis pizza recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 2 ek olaj
- 5-6 ek ketchup
- 25 dkg felvágott
- 3 paradicsom
- 2 fej hagyma
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott zsírt, a sót és a kovászt, amit úgy készítünk, hogy a kézmelegre langyosított tejben elkeverjük az élesztőt a cukorral és 1 ek liszttel, majd 5 percig meleg helyen felfuttatjuk.
Lágy tésztát gyúrunk az alapanyagokból, ha kissé kemény a tészta, langyos vizet adunk hozzá. Letakarva kelesztjük 1 órán keresztül.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, olajozott tepsiben 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt elősütjük.
Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és rákenjük a ketcupot, elhelyezzük rajta a felvágottat, a paradicsom szeleteket és a vékonyra szeletelt hagymát. Reszelt sajttal megszórjuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
Sütőben néhány perc alatt készre sütöm, addig a sajt is elolvad és kissé megpirul.
Tipp:
A pizza variációk száma a feltéttől függően szinte végtelen. Néha azon kapom magam, hogy amikor már kész, akkor jut eszembe, hogy rakhattam volna rá még kukoricát, ananászt vagy paprikát, füsölt kolbászt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek
Villámreceptek húsimádóknak és rohanóknak
Ebben a válogatásban olyan fogásokat találsz, amit gyorsan elkészíthetsz: l
Tovább olvasom »
Madeleine-válogatás: 6 variáció egy süteményre
A madeleine az a sütemény, ami mellett könnyű elidőzni. Nem hivalkodó, még
Tovább olvasom »
Házi hamburgerek: klasszikustól a különlegesig
A hamburger az egyik legszabadabb étel: mindenki a saját ízlésére formálhat
Tovább olvasom »
Kekszből álomdesszert – 8 variáció, amit ki kell próbálnod
Ha olyan desszertre vágysz, ami gyorsan elkészül, nem igényel sütőt, de még
Tovább olvasom »
Tiéd a mérték – Bor, barátság, egyensúly (x)
A bor nem csak ital – kultúra, hangulat, élmény, közösség. A „Tiéd a mérték
Tovább olvasom »
Házi aprósütik dióval, mákkal, lekvárral – örök kedvencek
Ha van sütemény, amit nem lehet megunni, az a klasszikus aprósüti! Legyen s
Tovább olvasom »

