Szalámis pizza recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 2,5 dkg élesztő
- 5 dkg zsír
- 1 dl tej
- 1 kk cukor
- 2 kk só
- 2 ek olaj
- 5-6 ek ketchup
- 25 dkg felvágott
- 3 paradicsom
- 2 fej hagyma
- 1 kk oregánó
- 1 kk bazsalikom
- 20 dkg sajt
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott zsírt, a sót és a kovászt, amit úgy készítünk, hogy a kézmelegre langyosított tejben elkeverjük az élesztőt a cukorral és 1 ek liszttel, majd 5 percig meleg helyen felfuttatjuk.
Lágy tésztát gyúrunk az alapanyagokból, ha kissé kemény a tészta, langyos vizet adunk hozzá. Letakarva kelesztjük 1 órán keresztül.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, olajozott tepsiben 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt elősütjük.
Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és rákenjük a ketcupot, elhelyezzük rajta a felvágottat, a paradicsom szeleteket és a vékonyra szeletelt hagymát. Reszelt sajttal megszórjuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
Sütőben néhány perc alatt készre sütöm, addig a sajt is elolvad és kissé megpirul.
Tipp:
A pizza variációk száma a feltéttől függően szinte végtelen. Néha azon kapom magam, hogy amikor már kész, akkor jut eszembe, hogy rakhattam volna rá még kukoricát, ananászt vagy paprikát, füsölt kolbászt is.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Édesburgonya vásárlás és felhasználás – így hozd ki belőle a legtöbbet a konyhában(x)
Az édesburgonya – vagy ahogy sokan nevezik, batáta – egyre gyakrabban kerül
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »
Káposztás klasszikusok: 12 magyar étel, amit mindenképp ki kell próbálni
Ha valami igazán magyaros, tartalmas és otthonos fogásra vágysz, akkor a ká
Tovább olvasom »