Hozzávalók:
Elkészítése:
A lisztet átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felolvasztott zsírt, a sót és a kovászt, amit úgy készítünk, hogy a kézmelegre langyosított tejben elkeverjük az élesztőt a cukorral és 1 ek liszttel, majd 5 percig meleg helyen felfuttatjuk.
Lágy tésztát gyúrunk az alapanyagokból, ha kissé kemény a tészta, langyos vizet adunk hozzá. Letakarva kelesztjük 1 órán keresztül.
A sütőt előmelegítjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, olajozott tepsiben 180 fokos sütőben 5-6 perc alatt elősütjük.
Amikor félig megsült, kivesszük a sütőből és rákenjük a ketcupot, elhelyezzük rajta a felvágottat, a paradicsom szeleteket és a vékonyra szeletelt hagymát. Reszelt sajttal megszórjuk, oregánóval és bazsalikommal ízesítjük.
Sütőben néhány perc alatt készre sütöm, addig a sajt is elolvad és kissé megpirul.
A pizza variációk száma a feltéttől függően szinte végtelen. Néha azon kapom magam, hogy amikor már kész, akkor jut eszembe, hogy rakhattam volna rá még kukoricát, ananászt vagy paprikát, füsölt kolbászt is.