Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza) recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
Hozzávalók a pizzatésztához:
- 500 g finomliszt
- 1 csomag porélesztő
- kevés só
- 1 dl olíva olaj
- langyos víz
- kevés szárított zsályalevél. (elhagyható)
a töltelékbe:
- sütőtök
- házikolbász
- lilahagyma
- mozzarella
- pizzaszósz
Elkészítése:
A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból, és vízből laza pizzatésztát készítek. Annyi vizet töltök bele, hogy jól gyúrható legyen. Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztem, majd négyfelé vágom.
Gombócokat formázok belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzom négyszögletű formára. Lehet nyújtani is lisztezett deszkán.
A tészta egyik felére házi pizzaszószt, vékony sütőtök szeleteket, kolbászkarikákat, vékonyra szelt lilahagymát rakok, és szétnyomott mozzarellával borítom. A pizzatészta szabadon maradt felét ráhajtom, és a széleket összenyomkodom.
Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.
A pizzaszószom bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert, és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe.
A kolbásztól kellemesen csípős lett, és a sütőtök minden ízt magába gyűjtött. A töltelék összeállítását mindenki ízlésére bízom, de én darabonként 2 szelet kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt tettem bele.
Ebből a mennyiségből, 4 db. calzone készült, a mennyiség tetszés szerint növelhető.
Tipp:
A töltött pizza más töltelékkel is elkészíthető.
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

Mit tegyünk a házi pizzára? Itt van 15 isteni ötlet!
Van az a péntek este, amikor már napok óta tervezgetjük, hogy végre újra pi
Tovább olvasom »
Így vidd be a napi vízadagodat könnyedén: 10 természetes frissítő a meleg napokra
A nyári hőségben a megfelelő hidratálás nemcsak kellemes, hanem létfontossá
Tovább olvasom »
Gyors rakottasok hétköznapokra – csirkével, darált hússal, cukkinivel
Laktató, szaftos és minden falatja kényeztet – ezek az egytálételek garantá
Tovább olvasom »
A hét legjobb cukkinis receptjei – ezek a receptek most tarolnak!
A cukkini minden nyáron főszereplő a konyhában – és nem véletlenül! Könnyű,
Tovább olvasom »
8 tepsis csirkecomb, ami után garantált a repeta
A csirkecomb az egyik legszaftosabb, legsokoldalúbb alapanyag, amit szinte
Tovább olvasom »
8 rakott tészta, amit mindenki szeret
A rakott tészták igazi hétköznapi hősök: gyorsan összeállíthatók, laktatóak
Tovább olvasom »