Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza) recept

Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza)
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó



  • Hozzávalók:

    Hozzávalók a pizzatésztához:

    • 500 g finomliszt
    • 1 csomag porélesztő
    • kevés só
    • 1 dl olíva olaj
    • langyos víz
    • kevés szárított zsályalevél. (elhagyható)

    a töltelékbe:

    • sütőtök
    • házikolbász
    • lilahagyma
    • mozzarella
    • pizzaszósz

    Elkészítése:

    A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból, és vízből laza pizzatésztát készítek. Annyi vizet töltök bele, hogy jól gyúrható legyen. Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztem, majd négyfelé vágom.

    Gombócokat formázok belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzom négyszögletű formára. Lehet nyújtani is lisztezett deszkán.

    A tészta egyik felére házi pizzaszószt, vékony sütőtök szeleteket, kolbászkarikákat, vékonyra szelt lilahagymát rakok, és szétnyomott mozzarellával borítom. A pizzatészta szabadon maradt felét ráhajtom, és a széleket összenyomkodom.

    Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.

    A pizzaszószom bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert, és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe.

    A kolbásztól kellemesen csípős lett, és a sütőtök minden ízt magába gyűjtött. A töltelék összeállítását mindenki ízlésére bízom, de én darabonként 2 szelet kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt tettem bele.

    Ebből a mennyiségből, 4 db. calzone készült, a mennyiség tetszés szerint növelhető.

    Tipp:

    A töltött pizza más töltelékkel is elkészíthető.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá