Sütőtökös, kolbászos calzone (töltött pizza)

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Olcsó

Hozzávalók:

Hozzávalók a pizzatésztához:

  • 500 g finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • kevés só
  • 1 dl olíva olaj
  • langyos víz
  • kevés szárított zsályalevél. (elhagyható)

a töltelékbe:

  • sütőtök
  • házikolbász
  • lilahagyma
  • mozzarella
  • pizzaszósz

Elkészítése:

A lisztből, a porélesztőből, a sóból, az olajból, és vízből laza pizzatésztát készítek. Annyi vizet töltök bele, hogy jól gyúrható legyen. Konyharuhával letakarva 1 óráig kelesztem, majd négyfelé vágom.

Gombócokat formázok belőle, majd vigyázva, hogy ki ne lyukadjon, kihúzom négyszögletű formára. Lehet nyújtani is lisztezett deszkán.

A tészta egyik felére házi pizzaszószt, vékony sütőtök szeleteket, kolbászkarikákat, vékonyra szelt lilahagymát rakok, és szétnyomott mozzarellával borítom. A pizzatészta szabadon maradt felét ráhajtom, és a széleket összenyomkodom.

Előmelegített sütőben, kiolajozott sütőlapon, vagy tepsiben 25 perc alatt készre sütöm.

A pizzaszószom bazsalikomot, oregánót, fokhagymát, zellert, és paradicsomot tartalmaz, így más fűszert nem tettem a töltelékbe.

A kolbásztól kellemesen csípős lett, és a sütőtök minden ízt magába gyűjtött. A töltelék összeállítását mindenki ízlésére bízom, de én darabonként 2 szelet kolbászt, 4 kisebb szelet tököt, 1 szeletnyi lilahagymát, 3 db mini mozzarellát, valamint 1 evőkanálnyi pizzaszószt tettem bele.

Ebből a mennyiségből, 4 db. calzone készült, a mennyiség tetszés szerint növelhető.

Tipp:

A töltött pizza más töltelékkel is elkészíthető.