Sütőtökös cannelloni recept
Ők is elkészítették

Hozzávalók:
- 250 g cannelloni tészta
- 1 kg tisztított sütőtök
- 200 g csirkemell sonka
- 150 g natúr joghurt
- só
- bors
- kakukkfű
- ételízesítő
- zsályalevél
- 100 g reszelt trappista sajt
Elkészítése:
A felkockázott sütőtököt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzöm.
A megpuhult sütőtököt leszűröm, de a főzővizét nem öntöm ki. A tökhús ¾ részét összetöröm, hozzáadom a joghurtot és a felkockázott csirkemell sonkát. Ízesítem sóval, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel és a felaprított zsályával.
Ha túl tömör lenne a massza, a megmaradt főzővízzel lazítom. (Nem kell folynia, a krémes tölthető állag a jó.)
A maradék sütőtököt 1 dl főzővízzel összeturmixolom, sózom, borsozom.
A tésztacsöveket 2 percre forró vízbe állítom, majd a kész töltelékkel töltöm meg őket.
Egymás mellé, egy tűzálló tálba helyezem a kis csöveket. Ha megtelt, ráöntöm a szósz felét, majd folytatom egy újabb réteg cannellonival. A tetejét ismét leöntöm a szósszal, végül meghintem reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.
A sütőtökös cannelloni kalória és tápérték tartalma:
Fehérje: 6 g
Szénhidrát: 20 g
Zsír: 3 g
Őket is nézd meg!
Szólj hozzá
Ajánlott cikkek

8 tészta 30 perc alatt!
Ha egy tésztaételben keresed a gyors, de ízletes megoldást, akkor jó helyen
Tovább olvasom »
12 különleges süti – krémes szeletek és sütés nélküli finomságok
A sütemények világa mindig tele van kísértéssel — és most egy válogatásban
Tovább olvasom »
Kiadós hétköznapi ebédek és vacsorák, amikkel nem nyúlsz mellé
Egy nagy adag változatosság sosem árt! Ez a válogatás 12 olyan ételt tartal
Tovább olvasom »
Étkezőgarnitúra trendek és árak: megfizethető a minőség (x)
Konyhával egybenyitott terek és klasszikus étkezők Ma már egyre több otthon
Tovább olvasom »
Mákkal gazdagon: 12 mennyei sütemény, amit ki kell próbálnod
Amikor beköszönt az ősz, nincs jobb, mint elővenni a mákot — gazdag, enyhén
Tovább olvasom »
Fahéjas‑almás élmények – 12 édesség, amit muszáj megkóstolnod
Az alma az az alapanyag, ami mindig mindent feldob: ropogós héj, puha hús,
Tovább olvasom »