Hozzávalók:
Elkészítése:
A felkockázott sütőtököt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzöm.
A megpuhult sütőtököt leszűröm, de a főzővizét nem öntöm ki. A tökhús ¾ részét összetöröm, hozzáadom a joghurtot és a felkockázott csirkemell sonkát. Ízesítem sóval, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel és a felaprított zsályával.
Ha túl tömör lenne a massza, a megmaradt főzővízzel lazítom. (Nem kell folynia, a krémes tölthető állag a jó.)
A maradék sütőtököt 1 dl főzővízzel összeturmixolom, sózom, borsozom.
A tésztacsöveket 2 percre forró vízbe állítom, majd a kész töltelékkel töltöm meg őket.
Egymás mellé, egy tűzálló tálba helyezem a kis csöveket. Ha megtelt, ráöntöm a szósz felét, majd folytatom egy újabb réteg cannellonival. A tetejét ismét leöntöm a szósszal, végül meghintem reszelt sajttal.
180 fokos sütőben 40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.