Sütőtökös cannelloni

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sütőtökös cannelloni

Hozzávalók:

  • 250 g cannelloni tészta
  • 1 kg tisztított sütőtök
  • 200 g csirkemell sonka
  • 150 g natúr joghurt
  • bors
  • kakukkfű
  • ételízesítő
  • zsályalevél
  • 100 g reszelt trappista sajt

Elkészítése:

A felkockázott sütőtököt felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzöm.
A megpuhult sütőtököt leszűröm, de a főzővizét nem öntöm ki. A tökhús ¾ részét összetöröm, hozzáadom a joghurtot és a felkockázott csirkemell sonkát. Ízesítem sóval, ételízesítővel, borssal, kakukkfűvel és a felaprított zsályával.

Ha túl tömör lenne a massza, a megmaradt főzővízzel lazítom. (Nem kell folynia, a krémes tölthető állag a jó.)

A maradék sütőtököt 1 dl főzővízzel összeturmixolom, sózom, borsozom.

A tésztacsöveket 2 percre forró vízbe állítom, majd a kész töltelékkel töltöm meg őket.

Egymás mellé, egy tűzálló tálba helyezem a kis csöveket. Ha megtelt, ráöntöm a szósz felét, majd folytatom egy újabb réteg cannellonival. A tetejét ismét leöntöm a szósszal, végül meghintem reszelt sajttal.

180 fokos sütőben 40 percig sütöm, amíg szép színt nem kap a teteje.